Londra merkezli Uluslararası Radikalizm Araştırma Merkezi -International Centre für the Study of Radicalisation (ICSR)  ve BBC tarafından yapılan bir araştırma, aşırı dinci militanların dünya genelinde bu yıl Kasım ayı boyunca 664 saldırı gerçekleştirdiğini ortaya koydu. Saldırılar neticesinde, 30 gün içerisinde 5 bin 42 kişi hayatını kaybetti.

BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNDAN IŞİD SORUMLU

Rapora göre, dinci terör saldırılarının büyük bir çoğunluğu IŞİD tarafından  Suriye, Irak ve farklı 12 ayrı ülkede gerçekleştirildi. 800 kişi Afganistan ve Nijerya’da olmak üzere, Yemen, Pakistan ve Somali’de de yüzlerce kişi öldürüldü. Öldürülenlerin yüzde 51’ini siviller oluştururken, ölenlerin yüzde 80’inin ise Müslüman olduğu kaydedildi. Canlı bomba eylemleri azalmakla birlikte, hala sıkça kullanılan bir yöntem olarak kaydedilen raporda, 38 bombalı intihar eyleminde 650 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

BATI BASININDA YETERİNCE YER ALMIYOR

Raporda, IŞİD ve Boko Haram gibi örgütlerin gerçekleştirdiği eylemlerin bazılarının dikkat çektiği için basında yer aldığı aktarılırken, dinci militanlar tarafından öldürülenlerin çok azının batı basınında haberleştirildiği dile getirildi.