Amerikan NBC News kanalı, Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberde, ABD özel kuvvetlerinin IŞİD'e karşı savaşta PYD'ye yardım etmek için ilk kez Suriye'ye girdiklerini belirtti.

ABD’nin özel kuvveti Delta Force timlerinin, Suriye’nin kuzeyine sızarak PKK’nın Suriye kolu PYD militanlarına siyasi ve askeri eğitim verdikleri resmen açıklandı.

Reuters ajansı, Delta Force timlerinin, 4 Temmuz 2014’te yine Suriye’nin Rakka kenti yakınlarında IŞİD’e karşı bir operasyon düzenlediğini haberleştirmişti. Bölgede, çok sayıda Amerikan, İsrail ve İngiliz gayri nizami harp unsurları olduğu belirtiliyor.

Savunma Bakanlığı kaynakları, haberin ilk kez ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin tarafından Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde açıklandığını duyurdu.

Austin'in konuyla ilgili detay vermediğini belirten kaynaklar, ABD kara birliklerinin bölgede daha çok yardım ve danışma görevinde bulunduklarını, doğrudan çatışmalara girmediklerini ve çatışma alanlarından uzak, güvenli bölgelerde pozisyon aldıklarını ileri sürdü.