Papa Francesco, Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'ndaki geleneksel halkla buluşma günü kapsamında çeşitli ülkelerden gelen binlerce inananla bir araya geldi. Üstü açık Papalık cipi “Papamobil" ile halkın arasında dolaşan Arjantinli ruhani lider, daha sonra yaptığı konuşmada Brezilya'dan gelen hacıları ayrıca selamladı.   

Papa, “Düşüncelerim bu sevgili millet ile birlikte" dediği ve zor anlar yaşadığını belirttiği Brezilya'daki sorunların, dua ve diyalog yardımıyla uyum ve barış içinde çözülmesi için dua ettiğini söyledi. 

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, 2014 genel seçimleri öncesinde ülkesinin bütçe verilerini manipüle etmek ve bu yolla seçim kampanyasına destek çekmeye çalışmakla suçlanıyor. Ülkede, azledilmesi gündemde olan Dilma Rousseff'ın yanlıları ve karşıtları çeşitli gösteriler düzenliyor.

Bektaşilerin lideri Baba Mondi ile görüştü

Öte yandan Papa Francesco, Hacı Baba ve Baba Mondi olarak da bilinen, dünyadaki tüm Bektaşilerin lideri Arnavut Edmond Brahimaj ile sabah saatlerinde bir görüşme gerçekleştirdi.

Vatikan Radyosu'na bununla ilgili konuşan Baba Mondi, “Muhteşem bir buluşmaydı. Papa, protokolün ötesine geçerek, bir kardeş gibi, büyük bir samimiyetle yaklaştı" dedi.

Baba Mondi, Papa'yla görüşmesinde diyaloğun değeri ve dini toplulukların günümüz toplumundaki öneminden bahsettiklerini aktardı. 

Bu arada bir grup öğrenci, halkla buluşması sırasında Papa'ya, Afrika'daki ampute çocuklara gönderilmek üzere geri dönüştürülmüş plastik malzeme kullanılarak 3 boyutlu baskı makinesiyle yaptıkları protez elleri gösterdi.

Papa, el ve ayağın dışında çeşitli tıp malzemeleri de üreten gençlerin bu çalışmalarına yoğun ilgi gösterdi.