Nijerya’nın Zamfara Eyaleti’nde "İslam dinine küfür edildiği" iddiası sekiz kişilik Müslüman bir ailenin yakılarak öldürülmesine neden oldu.

İslam dinine küfür ettiği ileri sürülen Abdu Gusau Polytechnic okulu öğrencisi Hıristiyan bir genç, öfkeli Müslüman öğrenciler tarafından linç edilmeye çalışıldı.

Kızgın kalabalık tarafından linç edilmek istenen genç yoldan geçmekte olan ve kendisi de Müslüman olan Tajudeen isimli kişi tarafından arabasına alınarak kurtarıldı ve hastaneye götürüldü.

Kurbanlarının ellerinden alınmasına sinirlenen öfkeli kalabalık bu sefer de, genci kurtaran Tajudeen’in evini içindeki sekiz kişiyle yakarak ölmelerine neden oldu.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, olayla ilgili açıklamasında, sekiz kişinin yakılarak öldürülmesini lanetlediğini söyledi ve kurbanlar ve yakınlarına adalet sözü verdi.

Saldırıda yakılarak öldürülenlerin cenaze törenine katılan Eyalet Valisi Alhaji Abdulaziz Yari olayın arkasındaki suçluların mutlaka bulunarak adalet önüne çıkarılacaklarını söyledi.