Karayılan gazeteye verdiği demeçte, tarihi bir süreç olarak tanımladığı barış sürecinin üçüncü aşamasının tamamlanmasıyla birlikte Abdullah Öcalan’ın da serbest kalacağını iddia etti.

 

“Öcalan'ın önümüzdeki dönemde serbest bırakılmasını mı istiyorsunuz?” sorusuna Karayılan şu yanıtı verdi: “Bu barış sürecinin nasıl ilerlediğine bağlı. Şimdi önemli olan onun daha aktif rol alabilmesi ve bizim hareketimizle daha rahat irtibata geçebilmesi için hapishane koşullarının iyileştirilmesidir. Eğer barış sürecinin üçüncü aşaması tamamlanırsa herkes gibi Abdullah Öcalan da özgür olacak” dedi.

 

Gezi Parkı’yla başlayan gösterilerin barış sürecini etkilemeyeceğini belirten Karayılan, gazetenin, “Eğer gösterilerde AKP oy kaybedip iktidara CHP ve MHP gelirse barış süreci durur mu?” sorusunu şöyle yanıtladı:

 

“Erdoğan yönetimindeki AKP hükümetinin sorunu, kendisini çok önemli görmesidir. Halk ve onun talepleri AKP tarafından ciddiye alınmıyor. Onların bu hatasını CHP ve MHP değerlendirebilir. Türkiye'de gizli güçler var. Derin devlet var. Bu gruplar bizde de tedirginlik yaratıyor. Eğer bu oyuna parmaklarını sokarlarsa, o zaman süreç olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle AKP, bakışını değiştirmelidir”