Kahire Tahrir Meydanı'ndaki olayları takip TRT Haber ekibi göstericilerin saldırısına uğradı. Saldırıda TRT Kahire muhabiri Mehmet Akif Ersoy, zincirle ellerinden yaralandı. 

Mısır'da 15 Aralık'ta referanduma sunulacak Anayasa taslağına karşı muhalif gruplar günlerdir Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protesto gösterileri yapıyor.
Gösterileri görüntülemek ve haber geçmek üzere meydanda bulunan TRT haber ekibi saldırıya uğradı.

 TRT muhabiri Mehmet Akif Ersoy'un verdiği bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy, Türk gazeteciler oldukları öğrenilinice, bir grup göstericinin saldırısına uğradı. Bu sırada kamerayı kurtarmak isterken, zincirle vücudundan ve ellerinden yaralandı.

Bileği moraran Mehmet Akif Ersoy, meydanın çok gergin olduğunu, göstericiler arasında 'Baltacı' olarak adlandırılan bazı grupların zaman zaman basın mensuplarına da saldırdığını, kendilerinin bu grupların sopalı saldısına maruz kaldığını, tartaklandıklarını ve kameralarının kırıldığını söyledi.

TRT temsilcisi Ersoy, Tahrir Meydanı'ndaki gösterilerle ilgili anons yapmak üzere, göstericilerin kurduğu platforma çıktığı sırada, "Baltacı" diye bilinen grubun saldırısına uğradığını anlattı.

Zincir ve sopalarla darp edildiğini belirten Ersoy, "Saldırganlardan kurtulmak için kaçmaya çalıştık. Bu sırada zincir ve sopa darbeleriyle, sırtım, kolum ve elimden yaralandım. Göstericilerin araya girmesiyle saldırganlardan kurtulabildik" dedi.

20 kişilik "Baltacı" grubu saldırısına uğrayan Ersoy ile Ahmet'i, gösterileri organize eden görevliler kurtardı.

Saldırıda, zincir ve sopalarla darp edilerek yaralanan Ersoy ile Ahmet'e, Tahrir Meydanı'ndaki seyyar hastanede müdahale edildi.

Ersoy ve kameraman Adil Ahmet'in, seyyar hastanedeki tedavi işlemlerinin ardından tam teşekküllü bir hastaneye sevk edileceği belirtildi. Saldırıda, TRT ekibinin kamerasının da zarar gördüğü belirtildi.