Çatışmalarla ilgili Müslüman Kardeşlerden gelen açıklamada ordunun Mursi yanlılarına ateş açtığı belirtilirken Ordu kaynakları silahlı bir grubun Cumhuriyet Muhafızları Karargahına girmeye çalıştığını söyledi.

 

Mısır’ın El Ahram gazetesi tarafından yayınlanan resmi bir açıklamaya göre bugün erken saatlerde silahlı bir grup Cumhuriyet Muhafızları karargahına girmeye çalıştı ve güvenlik güçlerine saldırdı. Olayda bir asker öldü 7’si ağır 40 asker yaralandı.

 

Müslüman Kardeşler ise Ordunun protestoculara karşı gerçek mermi kullandığını iddia etti. Müslüman Kardeşler’in sözcüsü Gehad El-Haddad Twitter’dan 37 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Ordu’dan yapılan açıklamada en az 200 kişinin çok miktarda ateşli silah mühimmatı ve Molotof kokteyli bulundurmaktan gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca Mursi taraftarları tarafından kapatılan Salah Salem caddesinin yeniden açıldığı bildirildi.

Mısır ordusundan bir yetkilinin AFP’ye yaptığı açıklamaya göre ise, silahlı Mursi taraftarları,  bu sabah Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde onlarca kişinin öldürülmesinden sonra iki askeri kaçırdı. Daha sonra ise askerler kurtulmayı başardı. Kaçırılan askerlerin isimleri Samir Abdallah Ali ve Azzam Hazem Ali olarak bildirildi. Bir yetkili, askerlerin bir araca bindirildiğini ve Mursi yanlısı, Ordu karşıtı açıklamalar yapmaya zorlandığını belirtti. Askerlerden birinin dövülerek ağır yaralandığı ve istenilen konuşmayı yaptığı da gelen bilgiler arasında.

Mursi’nin Cumhurbaşkanlığı ofisindeki görev süresini tamamlayabilmesi için ona destek olan ‘Meşruluğu Desteklemek için Ulusal İttifak’ adlı bir grup, Kahire Nasr City bölgesindeki Rabaa Al-Adawiya Camiindeki oturma eylemine devam ediyor.

Diğer Mursi taraftarları da başta Giza’daki Nahdet Misr Meydanı olmak üzere birçok yerde protestolarını sürdürüyor.

Müslüman Kardeşler sözcüsü El-Haddad bütün Mısırlıları, ülkelerini düşmanlara ve orduya karşı savunmak için Mursi taraftarlarına katılmaya çağırdı.