Cuma günü Kahire'de düzenlenen bombalı saldırılar ve diğer kentlerde çıkan çatışmalarda toplam 18 kişi ölmüştü.Ayaklanmanın yıldönümü dolayısıyla olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.


Kahire ve diğer kentlerde hükümet karşıtı gösterilere polisin müdahele ettiği haber veriliyor. Güvenlik kaynaklarına göre 
Kahire'de 4, güneydeki Minya kentinde 2, İskenderiye'de de bir kişi hayatını kaybetti.İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim halkı kutlamalara katılmaya çağırmış, Müslüman Kardeşler'in gösterileri sabote etme girişimine sert karşılık vereceklerini söylemişti.

Sabah saatlerinde Kahire'nin dışında bulunan polis akademisinin duvarına bomba atıldı. Saldırıda bir kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Dün Kahire'de Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı Ensarül Beyti Makdis Hareketi adlı grup üstlendi.

Müslüman Kardeşler üyeleri, ülkenin demokratik seçimlerle işbaşına gelen ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle devrildiği 3 Temmuz'dan bu yana protesto gösterileri düzenliyor.

Kahire'de bulunan gözlemciler, ayaklanmanın demokrasi umutları doğurduğu, Arap dünyasının en büyük ülkesi Mısır'da yapılan karşıt gösterilerin ülkedeki derin kutuplaşmaya işaret ettiğine dikkat çekiyor.