Kosovalı mültecilerin ülkelerine dönmeleri için 2 aydır iki ülke yetkilileri arasında görüşmeler yürütülüyordu. Ancak görüşmelerde bir sonuca varılmadı. Sabrı tükenen Kosovalı mültecilerden 1’i intihar teşebbüsünde bulunurken 130 mülteci ise dün açlık grevine başladı. Bazı mülteciler ise Kosova’ya dönmemek için Macaristan’dan iltica hakkı talep ediyor.


Bekenshop mülteci  kampında bulunan bir Kosovalı mülteci KTV televizyonu ile  telefonla irtibat kurup  kamptaki mevcut ağır yaşam koşulları nedeniyle dramın yaşandığını ve intihar teşebbüsü ile açlık grevini teyit etti.


KTV televizyonuna telefon ile bağlanan 34 yaşındaki A.G, “Dün kampta açlık grevi başladı. Açlık grevine giren 130 kişiden 30’unu Macaristan’dan sığınma talep eden Kosovalılar oluşturuyor” dedi. A.G. Kosovalıların bazılarının sağlık durumlarının kötüleştiğini, ancak doktorlardan hiç birinin bu hastalarla ilgilenmediğini söyledi. Macaristan’daki mülteci kapında yaşanan dram ile ilgi Kosova Hükümetinden henüz bir açıklama gelmedi.