Londra Emniyeti'nden yapılan açıklamada, olayla ilgili olarak 'terör saldırısı soruşturması başlatıldığı' belirtildi. Londra Polis Teşkilatı Scotland Yard, saldırının el yapımı bir patlayıcıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Amak haber ajansı üzerinden yaptığı açıklamayla, saldırıyı üstlendi. Saldırının "İslam Devleti ile bağlantılı bir birim tarafından" gerçekleştirildiği belirtildi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, olayla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada patlamanın bir "terörist saldırı" sonucu gerçekleştiğini açıkladı. May, güvenlik toplantısının ardından yaptığı açıklamada da tehdit düzeyinin "kritik" seviyesine çıkartıldığını söyledi.

Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Mark Rowley, patlama ile ilgili olarak yüzlerce polisin görevlendirildiği, İngiltere İç İstihbaratı Servisi (MI5) ile birlikte çalışıldığını duyurdu.

BBC'nin elde ettiği bilgiye göre el yapımı bombada bir zamanlayıcı da yer alıyordu. BBC muhabiri Frank Gardner, bombanın kısmen başarısız olduğunu gösteren verilere ulaşıldığını aktardı.

Twitter'da sıkça paylaşılan bir fotoğrafta, süpermarket poşetinin içinde bulunan bir kovanın yandığı görülüyordu. Ancak kovanın bulunduğu vagonda ciddi bir hasar görünmüyordu.

Metro vagonunda yanan kova fotoğrafı sosyal medyada sıkça paylaşıldı.

Metroyla işe gelirken olayın yaşandığını anlatan Lateef, "Parsons Green istasyonunda metroyu bekliyordum. İnsanlar vagonlardan çıkıp koşmaya başladı. Büyük bir panik yaşandı. Patlama sesini ben de duydum" diyor. Lateef, yaşanan panik ve kaçışma anında izdiham çıktığını ve yaralanan kişiler gördüğünü de söyledi.

BBC News sunucusu Sophie Raworth ise bacağından yaralanmış bir kadının sedyeyle taşınırken gördüğünü aktardı.

Londra

24 yaşındaki görgü tanığı Alex Littlefield olay yerinde yaşananları, "Parsons Green istasyonunun girişine doğru yürüyordum. Bir anda herkesin dışarıya doğru kaçıştığını gördüm. Herkes oldukça korkmuş gözüküyordu" diyerek anlattı.

Saldırı sonrası hastaneye kaldırılanlar arasında panik nedeniyle oluşan izdiham nedeniyle yaralananlar da bulunuyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May, olayla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada patlamanın bir "terörist saldırı" olduğunu açıkladı. May saldırıda yaralanan kişilere ve güvenlik güçlerine de "düşüncelerim sizlerle" mesajı verdi.

Güvenlik komitesi COBRA'yı toplayan Theresa May, bu toplantı sonrası yaptığı açıklamada da saldırının, "ciddi kayıplar yaratmak amacında olduğunu" söyledi.

May, "terör tehdidi seviyesinin" en yüksek ikinci seviyede tutulmaya devam edeceğini de ifade etti.

Londra'nın ilk müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "terörizme yenilmeyeceğiz" dedi.

Parsons Green