Yüzlerce Vetevendosye üyesi, milletvekillerinin meclis binasına girmesini ve genel kurula katılmasını engellemek amacıyla meclis girişlerini ablukaya aldı. Bu sırada göstericiler Başbakan Haşim Taçi’ye yönelik sloganlar attı. Protestocular, bu sırada genel kurula katılmak için meclise gelen milletvekillerini engelledi ve genel kurula katılmamalarını istedi.

Yüzlerce Kosova polisi mensubu milletvekillerini protestocuların arasından kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Bazı milletvekilleri genel kurul salonuna giremediği için oturuma 2 saatlik bir ara verildi. Kosova polisinin yan girişlerden milletvekillerini meclise sokmaya başladığı anda polis ve protestocular arasında çatışma çıktı.

Protestocular polise taş, misket ve yağlı boya ile saldırırken, polis kaba kuvvet ve biber gazıyla karşılık verdi. Polis, savaş alanına dönen meclis binasının önünde 37 kişi göz altına alındı.. Çatışmalarda 27 kişi yaralandı, birçok kişi ise biber gazından etkilendi. Meclis binası önünde çatışmalar devam ederken, gelen kurulda Kosova ile Sırbistan
arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşması yasa tasarısı tartışıldı.