IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Suruç ilçesine yakın sınır hattında şiddetini artırdı. IŞİD, Şiftek köyü yakınlarındaki Zorava tepesine bayrağını dikti.

Terör örgütünün başlattığı çatışmalar Kobane'ye (Ayn el Arap) bağlı yakın köylerde devam ediyor. Yerel kaynaklar, IŞİD'in Kobane'yi güney, doğu ve batı istikametten kuşatmaya çalıştığını belirtti. Dün, havan atışlarını ağırlıklı ilçenin güneyinden sürdüren terör örgütü, bu sabah üç farklı yönden saldırıya geçti. Kentteki YPG
 üyesi silahlı milislerin de IŞİD'e karşılık verildiği ve şiddetli çatışmaların yaşandığı gözlendi.


Bu arada IŞİD'in, Kobani'ye bağlı Şiftek köyü Zorava mevkisindeki tepeye kendi bayrağını diktiği görüldü.

KOBANE DÜŞMEK ÜZERE İDDİASI

Diğer taraftan, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Irak Şam İslam Devleti'nin Kobani'ye doğru ilerleyişinin sürdüğünü belirtirken, Kobani'nin "çok yakında düşebileceğini" açıkladı.
AFP’nin haberine göre, Gözlemevi, gece boyunca ABD uçaklarının IŞİD hedeflerini vurduğunu belirtirken, militanların Kobani’ye ilerleyişinin sürdüğünü kaydetti.

Saldırılar sonucu YPG’lilerin Kobani’nin batı ve güneydoğusunda geri çekilmek zorunda kaldığını bildiren Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, “IŞİD’in Kobani’ye çok yakın zamanda girebileceğine dair endişeler var” ifadeleri kullanıldı.
SURUÇ'A GİRİŞLER YASAKLANDI

Bu arada, İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği yazıyla IŞİD’in günlerdir kuşatma altında tuttuğu Kobani’ye destek için Suruç’a gidişlerin “tehlikeli sonuçlar doğurabileceği” gerekçesiyle engellenmesi talimatını verdi.
Kobani’ye destek için Suruç’a gitme çağrıları artınca Urfa Valiliği, bölgede “güvenlik zafiyetinin yaratılmasını önlemek” amacıyla kent genelinde Kobani’ye destek kapsamındaki her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, çadır kurma, stant açma gibi etkinliklerin gerçekleştirilmesini tamamen yasakladı.