The Standard adlı haber sitesine göre eşeklerin her birinin üzerinde svahilice "Tumechoka - Bıktık" yazılıydı. Eşekleri getiren kamyonun şöförü, hayvanları kentin merkezine bırakması için kendisine para verildiğini söyledi.

Ülkenin kuzeyinde geçen ay 28 kişinin öldüğü saldırının ardından yapılan protestolarda da "Bıktık" sloganı kullanıldığı için eşekli eylemin ülkede kötüye giden asayiş ortamına bir tepki olarak düzenlendiği kaydediliyor.



Eşekler kamyondan indirilirken bir eylemcinin "Bıktık artık bu liderlerden" diye bağırdığı söyleniyor. Nairobi'deki Robert Kiptoo eşeklerin sokağa bırakılmasıyla büyük bir kalabalığın toplandığını ve polisin eşeklerin fotoğraflarını çekmeye çalışanları denetim altına almakta zorlandığını bildirdi.

Eşeklerin eylemden sonra bir hayvan barınağına götürüldüğü açıklandı. Star gazetesine konuşan bir polis memuru, "Eşekleri toplayıp götürdük ve bu şeytani eyleme karışan bazı kişileri tutukladık" dedi. Kenya hükümeti Eş Şebab örgütünün saldırılarını önlemesi için baskı altında.



Ülkenin kuzeyindeki Mandera bölgesinde geçen ay 28 kişinin yaşamını yitirdiği otobüs saldırısında militanlar Müslüman olmayan yolcuları seçip öldürmüştü. Eylül 2013'te de militanlar Nairobi'deki Westgate alışveriş merkezine saldırmış ve 67 kişi öldürülmüştü.BBC