Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın ailesi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile kraliyet sarayında bir araya geldi.

Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salah Kaşıkçı görüşmede bizzat yer aldı, görüşmenin fotoğrafları da kral yönetimi tarafından yayımlandı.

Salah Kaşıkçı'nın, Kral Selman ve Veliaht Prens ile görüşmesinin fotoğraflarında bazı ayrıntılar dikkat çekti.

"HİÇBİR ARAP KRALIN KARŞISINA KIRIŞIK GELENEKSEL KIYAFETLE ÇIKAMAZ"

Fotoğraflarda oğul Kaşıkçı'nın giydiği geleneksel kıyafet dikkat çekti. Kaşıkçı'nın giydiği kıyafetin dağınık ve kırışık olması bazı şüphelere yol açtı.

Sosyal medyada görüntüler tartışılırken, hiçbir Arap'ın Kralı'nın karşısına kırışık geleneksel kıyafetle çıkamayacağı iddia edildi. Salah Kaşıkçı'nın kıyafetinin üzerinde "zorla tutulmuşçasına" izler olduğu belirtildi. Görüntülerde oğul Kaşıkçı'nın kıyafetinde el izlerinin olduğu görüldü.

Twitter'da bir kullanıcı görüntüleri şu şekilde yorumladı: "Hiçbir Arap erkeği kralın karşısına kırışık geleneksel kıyafetle çıkamaz eğer zorla getirilmediyse ya da iki gün üzerinden çıkarmadıysa. Kıyafetinin üzerinde birçok el izi var."

Aynı görüntülerde kameramanın da geleneksel kıyafet giydiği ve Kaşıkçı'nın kıyafetinde bulunan kırışıklıkların bulunmadığı da dikkat çekti.

"KORUMA GÖREVLİSİNİN ELİ SİLAHIN KABZASINDA"

Kral Selman ve Veliaht Prens'in yan yana olduğu sırada oğul Kaşıkçı'nın Kral Selman'a dönük olduğu ve salonda bulunan koruma görevlisinin elinin silahının kabzasında olduğu görüldü. Koruma görevlisinin tetikte olması ve bu sırada oğul Kaşıkçı'nın yüz ifadesi de tartışılan bir diğer ayrıntı oldu.

Salah Kaşıkçı'nın Kral Selman ve Veliaht Prens ile bir araya gelişinde ortaya çıkan görüntüler ve devam eden tartışmalar gösteriyor ki Cemal Kaşıkçı cinayeti çok konuşulmaya devam edecek.