Göteborg bölgesi Trollhettan kentindeki Kronan okulunda meydana maskeli ve kılıçlı saldırıda bir öğretmen ölmüş, dört yaralı da hastaneye kaldırılmıştı. Polis, hastanede tedavi gören yaralı öğrencilerden birinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Polisin, saldırının ardından silahla vurduğu ve önce öldüğü açıklanan saldırgan ise hastaneye kaldırıldıktan sonra bir süre yoğun bakımda tutuldu; ancak, kurtarılamadı. Polis, Trollhettan kentinde yaşayan ve 21 yaşında olduğu belirtilen saldırganın olay yerine gelen polislere de kılıçla saldırmak istediği, bu sırada göğsünün altından vurulduğunu açıkladı.

"Irkçı saldırı" olasılığı

Polisin, saldırının nedeni konusunda henüz net bir bilgiye ulaşılamadığını açıklamasına karşın, okulun göçmen ailelerinin çocuklarının yoğun olarak gittiği bir okul olması nedeniyle "ırkçı saldırı" olasılığını öne çıkarıyor. Yerel basın kaynaklarına göre, polis de araştırmalarını bu olasılık üzerinde yoğunlaştırmış durumda.

Polis yetkilileri, saldırıya uğrayan okulun yanındaki bir başka okula yönelik dün bir saldırı tehdit alındığını söylediler, ancak ne tür bir tehdit olduğunu açıklamadılar. Polis, saldırı tehditleri nedeniyle öğrencilere "okula gitmemeleri"ni tavsiye etti.

Başbakan olay yerine gitti

Olayı öğrendikten sonra Stockholm'den Göteborg'a hareket eden İsveç Başbakanı Stefan Löfven yaptığı açıklamada, "Bugün İsveç için kara bir gün" dedi ve şunları söyledi:

"Yüreğim saldırıya uğrayanlar ve aileleriyle birlikte. Hiçbir kelime, hiçbir cümle saldırıya uğrayanların içinde bulundukları durumu açıklayamaz. ihtiyaç duydukları tüm desteği kendilerine vermeye hazırız."

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan okul yetkilileri de, olayın meydana geldiği okul kafeteryasının dışarıdan da müşteri kabul ettiğine işaret ederek, bu durumun güvenlik zaafiyeti yarattığı konusunda daha önce polise başvuruda bulunduklarını ancak henüz bir önlem alınmadığını söylediler.