İsrail askerleri, Batı Şeria'da evleri İsrail ordusu tarafından yıkılan Filistinlilere çadır ve yardım malzemesi götürmek isteyen bir grup Avrupalı diplomatı tartakladı.


AFP ajansının haberine göre İsrail askerleri, Ürdün Vadisi'ndeki Mekhul köyü yakınlarında yardım görevlilerine eşlik eden diplomatları dağıtmak istedi. Olayları görüntüleyen AFP muhabiri, Fransız diplomat Marion Fesneau-Casting'in yardım malzemesi taşıyan araçtan indirilerek yerde sürüklendiğini anlattı. Muhabir, yaşanan o anları görüntüleyerek de kanıtlamış oldu.


Avrupalı diplomatik kaynaklar da Fransız diplomatın araçtan indirilerek yere yatırıldığını ve kafasına silah dayandığını söyledi. İsrail ordusundan bir sözcü ise olay yerinde çadır kurma girişiminin söz konusu olduğunu, güvenlik güçlerinin ise bu girişim karşısında mahkeme kararını uyguladığını ve üç Filistinlinin taş attıkları gerekçesiyle tutuklandıklarını söyledi.

Bir başka kaynak da sadece Fransız diplomatların değil; İngiltere, Yunanistan, İran, İspanya ve İsveç'ten diplomatların Filistinli Bedevilere çadır ve yardım malzemesi götüren yardın çalışanlarına eşlik etmek için orada bulunduklarını söyledi.