Irak'ta, IŞİD tarafından Doğu Bağdat ve ardından Kerkük "valisi" olarak görevlendirilen Ebu Hamza Kurdi’nin itirafları yayınlandı.

Irak Yüksek Yargı Meclisi, Kerh Özel Terör Dosyaları Mahkemesi’nin Ebu Hamza Kurdi’nin itiraflarını dinlediğini duyurdu.

Yüksek Yargı Meclisi tarafından kınuyla ilgili yapılan açıklamada, IŞİD tarafından önce Doğu Bağdat ve ardından Kerkük "valisi" olarak görevlendirilen Ebu Hamza Kurdi’nin, terör eylemlerine katılıp yönlendirdiğini itiraf ettiği bilgisine yer verildi.

Erbil merkezli medya ağı Rûdaw'ın haberine göre, Ebu Hamza Kurdi’nin esir peşmergeler hakkındaki itiraflarına da yer verilen açıklamada Kurdi’nin, “21 peşmergeyi demir kafeslere hapsedip portakal rengi elbiseler içerisinde otomobille Hawice’de dolaştırdık” dediği aktarıldı.

Sanığın itiraflarının tutanak altına alındığı ve kendisinin Terörle Mücadele Yasası 4’üncü Maddesi’nin 1’inci Bendine göre yargılanacağı belirtildi.

IŞİD tarafından Kerkük ve çevresinde esir alınan 21 peşmergeye ait görüntüler daha önce örgüt tarafından paylaşılmıştı. Daha sonra paylaşılan bir başka videoda ise üç permergenin öldürüldüğü görülüyordu.

Rûdaw'ın haberine göre, Ağustos 2014 ile Aralık 2017 tarihleri arasında IŞİD ile yaşanan çatışmalarda 700’den fazla peşmerge hayatını kaybetti, 10 bine yakın peşmerge de yaralandı.