İngiliz Independent gazetesinin aktardığına göre IŞİD, Japon ve Ürdün hükümetleri arasındaki takas rehine müzakerelerinin merkezinde olan Japon gazeteci Kenji Goto'yu infaz etti. Gazete, Japon hükümetinin görüntülerin gerçekliğini araştırdığını yazdı.

IŞİD, intihar bombacısı Sajida al - Rishawi'nin salıverilmesini karşılığında Ürdün hükümetinden Japon gazeteci Goto ve  Ürdünlü pilot Mu'ath al-Kasasbeh'in serbest bırakılmasını talep etmiş bu nedenle Ürdün ve Japonya ile geçtiğimiz haftadan bu yana müzakerelerini sürdürüyordu. Rehinelerin takas edilmesi için IŞİD'in verdiği süre geçtiğimiz Perşembe günü sona ermişti.

"JAPONYA İÇİN KABUS BAŞLASIN"

Cumartesi akşamı örgütün websitesinde yayınlanan, "Japon hükümetine mesaj" adlı videoda, İngiliz aksanlı bir IŞİD militanı Japonya Başbakanına seslendiği mesajında umursamaz kararlarından dolayı Kenji Goto'nun infaz edileceğini söyleyerek "Japonya için kabus başlasın" diyor.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan videoda da Goto, daha önce öldürülen arkadaşı Haruna Yukawa'nın fotoğrafını tutarak IŞİD'in rehine değişimi ile ilgili taleplerini dile getirmişti.

Serbest gazeteci olarak çalışan Goto, son yayınını yaptıktan kısa bir süre sonra geçtiğimiz ekim ayında Suriye'de IŞİD militanları tarafından rehin alınmıştı.