Görüşmede, enerji alanında İran'ın bölgede güvenilebilecek tek bağımsız ülke olduğunu savunan İran Lideri, "Çünkü bölgedeki bazı ülkelerin aksine, İran'ın enerji politikası İran dışındaki herhangi bir etkenden etkilenmez" diye konuştu.  

Ayetullah Hamaney, Cinping'in ziyareti sırasında gelecek 25 yılı içeren kapsamlı bir stratejik işbirliği oluşturulmasına dair iki ülke cumhurbaşkanlarının vardığı anlaşmayı "doğru" bir adım olarak değerlendirdi. İran Lideri, İran'a uygulanan ambargolar döneminde Çin'in İran için yaptığı işbirliğini unutmayacaklarını söyledi.

Batı, IŞİD için "İslam Devleti" demekte neden ısrar ediyor

Konuşmasında ABD ve Batılı bazı ülkelerin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) için " İslam Devleti " (Islamic State) ifadesini kullanmakta ısrar etmelerini eleştiren Hamaney, "Bu yaklaşım Müslümanlara saygısızlıktır ve sorunu çözmek yerine dolaylı yollardan bu tip grupların güçlenmesini sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Koalisyon "aldatmaca" ABD dürüst değil

ABD öncülüğünde terörizmle mücadele gerekçesiyle kurulan koalisyonu " aldatmaca" diye tabir eden İran Lideri," ABD tüm konularda böyledir ve asla dürüst değil " eleştirisinde bulundu.