İsveç televizyon kanalı SVT’nin haberine göre ‘‘hangi koşullar altında gerçekleştirildiği bilinmeyen’’ Kürdistan24 televizyon kanalındaki röportajda sakin görünen İsveçli kız ‘‘Erbil’de bulunduğum şu anda beni kurtardıkları ve ailemle buluşabilmek için beni İsveç’e gönderecekleri için Kürt Hükümeti güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

Erkek arkadaşının tanıştıklarından bir müddet sonra IŞİD hakkında konuşmaya, IŞİD’in propaganda filmlerine bakmaya başladıklarını anlatan İsveçli kız, erkek arkadaşının IŞİD’e katılmayı istemesi üzerine kendisinin de daha sonra pişman olacağı bu karara katıldığını söyledi.

Geçen yıl Mayıs ayında İsveç’i bırakarak Avrupa üzerinden Irak’a geldiklerini, Irak’ta IŞİD’in kendilerine elektrik su ve hiçbir şeyi olmayan bir ev gösterdiklerini belirten İsveçli kız  ‘‘İsveç’tekinden çok farklı, zor bir yaşamdı’’ dedi.

Ele geçirdiği bir telefondan annesini arayarak geri dönmek istediğini belirten İsveçli kız, annenin İsveçli yetkililerle temasa geçmesinin ardından Irak Kürt Yönetiminin açıklamasına göre 17 Şubatta Musul yakınlarında bir yerde IŞİD’in elinden kurtarıldı. İsveçli kız nasıl kurtarıldığı konusunda röportajında herhangi bir şey söylemedi.