“Tatil uçağını biz düşürdük” manşetli haberinde Sunday Express,  Mısır’daki IŞID teröristlerinin 224 kişinin ölümüne yol açan uçağın düşmesiyle ilgili savaşı başlatan sorumluluğu üstlendiklerine dikkat çekti. Rusya’nın Suriye’ye hava saldırılarının intikamını almak için IŞİD’in olayı üstlendiği iddia edildi.


Güvenlik nedeniyle uçuş rotaları değiştirildi

Diğer taraftan uçağın Sharm-El Şeyh’ten havalandıktan 23 dakika sonra 9448 metre irtifadayken düşmesiyle ilgili yorumlar yapan uzmanlar bu kadar yükseklikte uçan uçağı vurabilecek bir füze olmadığını açıkladılar.

The Sun on Sunday, “Ölüme 34 dakika” manşetli iki sayfalık haberinde, düşen uçağın havadayken tatile giden bir turistin plajdan çektiği son fotoğrafını yayınladı. 17 yaşındaki Ryan Galbraith plajdan saat 6’da güneşin doğuşunu çekerken objektifine Rus uçağı yansıdı.

Evlerine dönerken ölen 25 Rus çocuğun üçünün fotoğraflarını birinci sayfadan,  “IŞİD mi 224 kişinin öldüğü Rus uçağını düşürdü” manşetli haberinde yayınlayan The Sunday Times, ölen çocuklardan birinin 10 aylık olduğuna dikkat çekti. Kremlin’in IŞİD’in iddiasını reddettiği ve teknik bir arıza olup olmadığını ortaya çıkartmak için özel bir araştırma timinin olay yerine gönderdiğini anlaşıldı. Mısırlı yetkililer ise uçak kabininden SOS sinyali gelmediğini açıklayarak uçağın beklenmedik bir biçimde aniden düştüğünü belirtti.

The Independent on Sunday ise IŞİD iddiasına rağmen uçağın teknik bir arıza sonucu uçağın düşmüş olabileceğini kaydetti. Kazayı soruşturanların uçağın düşme nedeni olarak teknik sorunlardan insan hatasına kadar her ihtimali gözden geçirdikleri kaydedildi. Hava sahalarında IŞİD’in tehdidi üzerine Air France ve KLM’in güvenlik nedenleriyle uçuş rotalarını değiştirdiği öğrenildi.