Saldırı 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarında meydana geldi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

HOLLANDA POLİSİ: ŞÜPHELİ 37 YAŞINDAKİ GÖKMEN TANIŞ

Hollanda polisi 37 yaşındaki bir Türk için uyarı yaptı. Hollanda polisi Ultrecht sakinlerinden Gökmen Tanış adındaki kişiye yaklaşmamalarını istedi.

"IŞİD BAĞLANTISI NEDENİYLE TUTUKLANIP BIRAKILDI"

BBC'den Yusuf Özkan'ın haberine göre Utrecht'te yaşayan Türk bir iş adamı, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.

Türk iş adamı Tanış için, "Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti." dedi.

SAKLANDIĞI BİNA ABLUKA ALTINA ALINDI

Hollanda polisi olayın terör saldırısı olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Saldırgan kırmızı bir arabaya binerek olay yerinden uzaklaştı. Polis saldırganın saklandığı değerlendirilen bir binayı abluka altına aldı. Binaya operasyon düzenliyor. Olay yerine terör uzmanı ekipler de yönlendirildi. Helikopterler de havadan takip yapıyor.

Resmi Twitter'da görüntüle

Politie Utrecht@PolitieUtrecht

The police asks you to look out for the 37 year old Gökman Tanis (born in Turkey) associated with the incident this morning at the in . Do not approach him but call 0800-6070.