Haber Merkezi 


ATIK'in basın bildirisinde, Saibaba'nın hayati tehlikesi olduğu dile getirilerek, " kapitalist-emperyalist sisteme ve Hindistan’daki temsilcilerine karşı direnişiyle tanınan saygıdeğer bir aktivist ve aydındır. Kendisi Kaşmir’den Tamil Nadu ve Nagaland’a kadar halkların mücadelesinde önemli rol almış ve Adivasis, Dalitler gibi ezilen yerel halkların hak alma mücadelesinde önemli görevler üstlenmiştir." ifadesine yer veriliyor.

Saibaba'nın kaçırılmasını kınıyor ve derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz içerikli açıklamada, duyarlı demokratik çevrelere yönelik olarak da "Hindistan Dışişleri Bakanlığı'na kınama açıklamaları göndererek Hindistan elçilik ve konsolosluk önlerinde protestolar yapmaya çağırıyoruz." ifadesi dikkat çekmekte. 


Mail adresi olarak: 

Hindistan Dışişleri Bakanlığı:

Salman Khurshid

[email protected]


Açıklamada, "Üniversite alanından gizlice kaçırılan Dr. Saibaba’yı Maharashtrada bulunan Gadricholi’ye uçakla götürüldüğü ve ailesinden kimseye haber verilmezken, Saibaba götürüldüğü havaalanından ailesine telefon ederek kısaca nerede olduğunu ve nereye götürüldüğünü bildirdiği" açıklanmaktadır. "Kendisinden alınan tek haber bu olmuştur.  Dr. Saibaba, yaklaşık bir yıldır polis tarafından tahdit edilirken daha önce polisin kaçırma teşebbüsleri ve kolluk güçlerinin 12 Eylül 2013 ve Ocak 2014 tarihlerinde evine baskınlar düzenlenerek tehditlere maruz kalmıştır" denilerek, Dr.Saibaba'nın derhal serbest bırakılması talebi tekrarlanmakta..