Güney Kore donanmasından bir yetkili, öğrencilerden oluşan grubun, 38 kişilik bir yatakhanede sıkışık koşullarda ve hepsi de can yeleklerini giymiş halde bulunduğunu söyledi.

Kabinin pozisyonu ve kabinin kalabalıklığından gemi yan yatarken öğrencilerin bir kısmının bu odaya kaçtığı yorumu yapılıyor. Sewol adlı yolcu gemisinin batışından sonra 183 kişinin cesedine ulaşıldı. Fakat hala bulunamayan ve boğulduğu düşünülen çok sayıda yolcu var.

Kurtarma çalışmalarından sorumlu yetkili batık feribottaki aramanın daha ne kadar devam edeceği konusunda süre veremeyeceğini söyledi. Gemideki 476 kişiden çoğunun, yan yatıp imdat sinyali verdikten iki saat sonra batan feribotun içinde mahsur kalıp çıkamadıkları anlaşılıyor.

90 civarında uzman dalgıç arama çalışmalarını hala sürdürüyor. Ama şu ana kadar feribotun 11 kabininden sadece 35'ine girilebildi. Ölen ya da artık öldüğü düşünülenlerden çoğu Seul'un güneyindeki Danwon lisesinin öğrencileriydi.
Öfkeli aileler kurtarma çalışmalarının çok yavaş gittiğini söylerken Güney Kore donanma sözcüsü dalgıçların çok zor koşullar altında çalıştıklarını söyledi.

Soruşturma ve ihtimaller

Bulunan cesetlerin çıkarılması da çok zor oluyor çünkü yetkililere göre dalgıçlar geminin içinde bir dalışta 10 dakikadan fazla kalamıyorlar.
Batık gemiden her gün yaklaşık 30 ceset çıkarılıyor.

Geminin neden batmış olabileceği konusundaki araştırmalar da sürüyor. Rüzgarın hızı, okyanustaki akıntılar ve feribotun taşıdığı yüke kadar herşey değerlendiriliyor.
Son haberlerde geminin kabinlerinin 2012 ve 2013 yıllarında yeniden düzenlendiği, bunun denge sorunları yaratmış olabileceği belirtiliyor.
Savcılar bu ihtimali de araştırdıklarını söylüyor.

Feribotun kaptanı ve 10 mürettebatı "görevi ihmal"den "yolcuları terketme"ye kadar farklı suçlarla tutuklandı.
Savcılar feribotun işletmecisi Chonghaejin Denizcilik Şirketinin işyerlerine de baskın yaparak gemiyle ilgili belgelere el koydu.