AP'nin aktardığına göre, geminin sahibi olan şirketin yetkilisi Kim Yung-bung şu açıklamayı yaptı: "Öğrencileri ve ebeveynlerinin dahil olduğu yolculara üzüntümüzü bildiriyoruz ve can kaybını en aza indirmek için şirket olarak elimizden geleni yapma sözü veriyoruz. Üzgünüz."

Öte yandan Geminin limandan ayrıldıktan bir süre sonra imdat sinyali gönderdiği, ardından yan yatarak batmaya başladığı bildirildi. Yardım ekipleri 164 kişi kurtarmayı başarırken, 300 kadar kişinin ise hala kayıp olduğu açıklandı. Gemideki yolculardan 300’den fazlasının lise öğrencisi olduğu belirtiliyor.

Su sıcaklığının 12 derece olduğuna dikkat çekerek sağ bulma umudunun azaldığını vurgulayan yetkililer, şimdiye kadar 4 kişinin hayatını kaybettiğinin tespit edildiği bilgisini verdi. Arama ekipleri, çok sayıda yolcunun geminin içinde sıkışmış olabileceğini tahmin ediyor.

Öte yandan sahil güvenlik ekipleri ve Güney Kore Deniz Kuvvetleri tarafından sürdürülen arama çalışmalarını akıntı ve kötü görüş koşullarının olumsuz etkilediği kaydedildi.

Geminin neden kaza yaptığı ise henüz bilinmiyor

Kazanın sebebi bilinmiyor fakat tanıklar gemi hızlıca yan yatıp batmadan önce bir darbe sesi duyulduğunu söylüyor. Bir yolcu YTN haber kanalına, "Büyük bir gümleme sesi duyduk ve gemi durdu" diye konuştu. Uzmanlar geminin bir kayaya çarpmış olabileceğini tahmin ederken, kurtarılan yolculardan biri YTN Televizyonu'na "güçlü bir çarpma sesi işittiğini, ardından geminin durduğunu" anlattı.

Olay yerel saatle sabah dokuzda meydana gelirken hava durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Yonhap haber ajansına göre geminin seyrettiği yerde derinlik 30 metre civarındaydı.

Muhabir Richard Westcott, Japon yapımı gemi ne kadar sağlam olursa olsun, bir çarpma meydana gelmesi halinde araçların çabucak batabileceğine dikkat çekiyor.

Güney Koreliler sosyal medyada sarı kurdela ile kayıp olanlar için dilekte bulunuyor.