Gazetenin Washington muhabiri Andreas Ross imzasıyla yayımlanan , "Amerika bu yüzden Kobani'yi kurtarmıyor" başlıklı makalede, "ABD ve IŞİD karşıtı koalisyon için Kobani askeri açıdan hiç de zor bir hedef değil. IŞİD kenti alırsa büyük bir prestij kazanacak. Ancak, Kobani'yi kurtarmak, ABD ve koalisyon güçlerinin stratejisine uymuyor"  denilerek, ABD'nin istese bir kaç saatte kurtarabileceği Kobani'yi  bilerek kurtarmadığı dile getirildi.

HAVADAN BOMBALAMANIN YETMEYECEĞİNİ ABD BİLİYOR

Amerikan kaynaklarının sadece havadan bombalayarak IŞİD'i yok edemeyeceğini gayet iyi bildiğini kaydeden Ross, bombalamanın kamuoyuna yönelik olduğunu iddia etti. Ross, "ABD'nin şu anda vurduğu hedefler, IŞİD tarafından kullanılan binalar. Amerika ciddi bir mücadeleye girişmiyor. Savaş helikopterleriyle müdahaleye bile gerek duymuyor" diye yazdı.

ASIL HEDEF ESAD MI?

ABD'nin Suriye'de Esad karşıtlarını örgütlemenin peşinde olduğunu kaydeden Andreas Ross, Pentagon kaynaklarının, Esad karşıtı 5 bin kişinin eğitilmesinin ve gerekli prosedürlerin tamamlanmasının, 3 ile 5 ay kadar sürebileceğini söylediklerine dikkati çekerek, asıl hedefin Beşar Esad olduğunu ima etti.

İNGİLİZ INDEPENDET GAZETESİ: İŞİD ERDOĞAN İÇİN FIRSAT

İngiliz Independet gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IŞİD'i Esad'ı hedef almak için tehditten çok bir fırsat olarak gördüğünü yazdı.


Gazetenin yazarlarından 
Patrick Cockburn imzalı yazıda, Kobani'nin IŞİD'in eline geçmesi halinde Türkiye'deki şiddetine tırmanabileceğini vurgulanarak Türkiye genelinde Kürtlerin sokağa çıktığı ve polisle çatıştığı, Genelkurmay Başkanlığı'nın 'Kürtler bayrak yaktı' iddialarını ortaya atarak milliyetçi duyguları perçinleştirdiği ve CumhurbaşkanıErdoğan'ın açıkça IŞİD ve PKK'nın arasında hiçbir fark olmadığını söylediği aktarıldı.

Türkiye'de yaşanan sokaktaki çatışmaların ardından 22 kişinin hayatını kaybettiği ve molotof kokteyli atan öfkeli Kürtlere polisin biber gazı ve tazyikli su atarak karşılık verdiğini aktaran yazar, Ankara'nın söyleminde değişiklik olduğunu savunarak hükümetin şu ana kadar sokaklarda artan şiddet olaylarına rağmen alarm durumuna geçmediği kaydetti.

Cocburn şöyle devam etti: "Bunun bir nedeni de Erdoğan'ın medyayı tıkamaktaki başarısı olabilir. Yetkililer bu sansür yüzünden durumun ciddiyetinin ve daha da kötüleşme olasılığının farkına varamıyor olabilirler. Erdoğan'ın Kürtlerin öfkesi karşısındaki ilgisizliği kafa karıştırıcı. Ne de olsa barış süreci Erdoğan'ın Başbakanlık görevini yürüttüğü AKP hükümetlerinin en önemli başarılarından birisiydi. Kürtlerin de desteğini alan Erdoğan iktidardaki konumunu güçlendirmişti."

Cockburn, Erdoğan'ın IŞİD tehdidini kullanarak ABD ve Kürtlerden taviz koparmaya çalıştığını ifade ederek Erdoğan'ın şansını fazla zorladığını yazdı.  Cocburn yazısını "Erdoğan'ın ana hedefi Suriye'deki tüm kötülüklerin kökü olarak gördüğü ve kendi halkını acımasızca öldürdüğünü düşündüğü Esad. Öyle gözüküyor ki Türkiye'de Kobani protestoları yüzünden sokaklarda kanlı çatışmalar çıkmış olsa da, Erdoğan bu duruşunun iki yüzlü bir yaklaşım olduğunu düşünmüyor." sözleriyle noktaladı.