İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times, kağıt üzerinde partilerin koalisyon konusunda bir uzlaşma sağlamak için 23 Ağustos’a kadar zamanları olmasına rağmen Türkiye’nin Kasım ayında erken seçime hazırlandığını belirtti.

 

“ERKEN SEÇİM BÜYÜK BİR KUMAR”

 

Uzmanların görüşlerine yer veren gazete, koalisyon kapılarının kapandığını ifade ederek, merkezi Londra’da bulunan Teneo Intelligence’tan Wolfango Piccoli’nin: “Koalisyonun kurulması zor. MHP’nin dışarıdan destek vereceği geçici bir azınlık hükümeti hala mümkün ama sonbaharda bir seçime doğru gidiliyor’ sözlerine yer verdi. Erken seçime gitmenin büyük bir kumar olduğunu ifade eden Piccolo,  sonucun geçen seferden farklı olup olmayacağını bilmenin zor olduğunu belirtti.

 

Gazete ayrıca, Alman Marshall Fonu Ankara Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı’nın PKK’yla güvenlik güçlerinin çatıştığı bir dönemde siyasi belirsizliğin Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu son şey olduğu sözlerini aktararak,  Ünlühisarcıklı’nın Türkiye’de daimi bir hükümet kuruluncaya kadar PKK tehdidinin devam edeceği, Türkiye’de şiddeti kontrol altına almak için bir uzlaşmaya ihtiyaç olduğu ve seçim sürecinin böyle bir uzlaşma için mümkün olduğu yorumlarına yer verdi.