Törende bir konuşma yapan Erdoğan, Arnavutluk’ta da bu örgütün faaliyetleri olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz ülkemizde bir paralel devlet yapılanmasıyla mücadele ediyoruz. Devletimiz ve milletimiz açısından bir tehdit haline dönüşen bu yapıyı resmen bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Ülkemizde ve dünyanın her yerinde bu yapıyla mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Dostumuz, kardeşimiz olan Arnavutluk’ta da bu örgütün faaliyetleri olduğunu biliyorum. Değerli kardeşim Nişani ile ve Edi Rama ile de bu konuları görüştüm. Ve inanıyorum ki onlar da bu konuda gereğini yapacaklardır. Arnavutluk’taki hiçbir kardeşimin hiçbir kurumun bu örgüte ve onun mensuplarına asla yüz vermeyeceğine müsamaha göstermeyeceğine inanıyorum. Türkiye TİKA’sıyla, Diyanet İşleri Başkanlığıyla, Yunus Emre Enstitüsüyle ve diğer kurumlarıyla bu güne kadar bu örgütün yaptığı işlerin kat ve kat fazlasını sizlere sunabilecek güçtedir. Bu konuda müsterih olunuz.”

Konuşmasının başında “Namazgah camii vatandaşlarımızın yardımlarıyla yapılacak inanıyorum ki bu cami halklarımız arasındaki kardeşliği pekiştirecek” diyen Erdoğan, Caminin yanında inşa edilecek bir arada yaşama müzesinin Arnavutluk’un çok kültürlülüğünü yansıtacağına inandığını söyledi.

“Temelini attığımız cami inşallah daha yakın daha güçlü işbirliğimiz göstergesi olacaktır” diye konuşan Erdoğan, “Arnavutluk’un her köşesinde Osmanlı eserleri bulunmakta, biz bu eserleri TİKA vasıtasıyla restore edip Arnavut halkının hizmetine sunacağız” dedi.