Süheyla Kaplan

Alman N24 haber kanalı internet sayfasının İspanyol "Le Soir" gazetesine dayanarak verdiği haberinde konteynerlerin Suudi Arabistan kaynaklı olduğu ve Türkiye'nin Mersin-İskenderun limanları üzerinden Suriye'ye Halep'e götürülmek istendiği bildirildi. 

İspanyol polisi Şubat ayında yapılan başka bir baskında da, IŞİD ile bağlantılı olduğu iddia edilen yedi kişiyi gözaltına almıştı. İspanyol Emniyeti, bu kişilerin Irak ve Suriye'deki 'terörist' faaliyetler için lojistik destek sunduklarını söyledi.

Polis ayrıca, IŞİD'in, baskınlarda hedef alındığı belirtilen hücrenin liderinden, Irak ve Suriye'deki militanlar için "kadın temin etmesini" istediğini açıkladı. Gözaltına alınanlardan dördünün Ürdün, Fas ve Suriye kökenli İspanya vatandaşları olduğu belirtiliyor.



Diğer iki kişinin ise Suriye ve Fas vatandaşları olduğu aktarılıyor. Polisin ifadesine göre tutuklanan  militanlardan El Kasım'ın "antiterör soruşturma" kapsamında 2001'de 11 Eylül saldırısına katıldığı belirtildi. Kardeşinin ise 2004 yılında Madrid'de gercekleşen terör olaylarıyla bağlantılı olduğu ifade ediliyor. 

Polise göre örgütün amacı aynı zamanda para transferi ağı kurmak. Yakalananlardan Nourdine Chikar Allal- Faslı işadamı- Türkiye'de bağlantılı olduğu militanlarla Suriye'ye her türlü askeri-lojistik sevkiyatın gerçekleştirilmesi için uğraşıyor.