ANHA haber ajansının geçtiği habere göre, bugün saat 04.30 sularında çoğunun üzerinde uçak savar silahlarının bulunduğu onlarca araçlık bir konvoyla köyü bastı.

Çeteler önce köylüleri köy meydanına toplayarak Köy muhtarı ve ailesine işkence yaptı. Silahlı gruplar daha sonra Kürtlere ait evleri talan etti. Silahlı çeteler köyden içinde kadın ve çocukların da bulunduğu 170 kişiyi rehin aldı.  

Silahlı çetelerin köylülere ait yiyecek ve 112 araca da el koydukları bildirildi.

Kaçırılan sivillerin Çawiş, Elo, Rustem, Birawi, Birimo ve Sixnê köyüne götürüldükleri yönünde bilgiler var.

Irak Şam İslam Devleti silahlı grupları 4 Aralık’ta Halep-Kobani arasındaki Munbic ilçesi ile Cerablus bölgesindeki köylere saldırarak 50 sivil kürdü kaçırmıştı.

Çetelere rehin aldıkları kişilere işkence uyguluyor. Halep yakınlarında bulunan Kestello köyü yakınlarında 5 Aralık’ta çetelerce kaçırılan ve 3 gün rehin tutulduktan sonra serbest bırakılan B.S adlı kişi gördüğü işkenceleri anlatmıştı.

El Kaide’ye bağlı silahlı gruplar Halep’in Biedin mahallesinde bulunan Kürtlere yönelik baskılarını da artırtırdı. Çeteler bu bölgelerdeki Kürtlere ait ev ve iş yerlerini yağmalayarak mahalle sakinlerine bir hafta içinde evlerini terk etmeleri için süre tanıdı.

IŞİD bu saldırılarıyla Kürt kent ve bölgeleri arasındaki yolları keserek abluka uygulamaya çalışıyor.ANF