Uyum Bakanı İnge Stojberg, Türkiye başta olmak üzere mültecilerin Avrupa’ya geçiş ülkesi olarak kullandıkları ülkelerde gazete ve TV kanallarına verilecek ilanlarla, mültecilerin Danimarka’ya gelmelerini önleyeceklerini söyledi.

Devlet televizyonu
 DR’ye konuşan İnge Stöjberg “Türkiye gibi ülkelerde insan kaçakçıları bizim alacağımız kararları takip ediyor olabilir. Böylece Avrupa’ya gönderdikleri mültecileri, bizim sosyal ve ekonomik yardımlarımız hakkında bilgilendiriyorlar. Mülteciler de kendilerine cazip gelen imkanlara göre ülke seçiyorlar.

Mültecilerin Danimarka, İsveç, Norveç, Almanya gibi ülkelere gelebilmek için zorlukları göze alarak birçok ülkeden geçmeleri çok ilginç.
  Türkiye ve diğer geçiş ülkelerindeki gazete ve TV kanallarına verilecek anonslarda, ülkemizdeki imkanların artık eskisi gibi olmadığını, örneğin sosyal ve ekonomik yardımların yarıya düşürüldüğünü anlatırsak belki Danimarka’ya gelmekten vazgeçerler” dedi. Geçtiğimiz hafta, aşırı sağ Danimarka Halk Partisi, Avustralya’da polisin hazırladığı bir video kampanyası ile ülkeye mülteci ve diğer göçmenlerin gelmesini önemli ölçüde önlediğini örnek göstererek, benzeri uygulamanın Danimarka’da da gerçekleştirilebileceği önerisinde bulunmuştu. Uyum bakanı İnge Stöjberg ise öneriye karşı çıkmıştı.