Bölgedeki Denge Azad sitesinin haberine göre, 6 canlı bombanın düzenlediği terörist saldırının herkeste büyük üzüntü yarattığını bildiren Başbakan Barzani, “Saldırı sonucunda birçok değerli asayiş çalışanımızın yaşamı sona erdi. Onlar Kürdistan halkının güvenliği ve huzuru uğruna şehit düştü” dedi. Ölenlerin teröristlerin daha fazla zarar vermemeleri için canlarını feda ettiklerini anlatan Başbakan Barzani; “Maalesef 7 şehidimiz dışında 60 kişi de yaralandı. Kürdistan Bölge Hükümeti ve Kürdistan halkı şehitlerimizi unutmayacaktır. Şehitlerimizin yakınlarına sabır, yaralılarımızın en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum” dedi.


Asayiş güçlerinin 6 yıl içerisinde birçok terörist saldırı planını engellediğini vurgulayan Başbakan, “Teröristler, Kürdistan’daki özgürlük ve huzuru yaralamak istiyor. Asayiş birimleri çok iyi biliyorlar ki teröristler yaşamın, Kürdistan halkının özgürlüğünün, birlikte yaşam ve birbirini kabul etmenin düşmanıdırlar. Teröristler, barış, huzur, güvenlik ve halkın özgür yaşamın ve 21 Eylül’deki seçimler Kürdistan Bölgesi asayiş güçlerinin başarısıydı ve bu yüzden de direkt olarak onlara saldırdılar” dedi.

Bölgedeki Kürtler’in bugünkü özgürlüğe ulaşmak için çok fazla bedel ve kurban verdiğini anlatan Başbakan Barzani, elde ettikleri özgürlüğü kolay bırakmayacaklarını ifade ederken,

Aralıksız olarak Kürdistan Bölgesinde karanlık ve terörist güçleri bitirmek için çalışacağız. Daha önce karanlık grupları nasıl yakaladıysak bugün de kendi yaşamımız ve özgürlüğümüze duyduğumuz sevgiyle yıkmayı amaç edinmiş teröristlere karşı savaşacağız. Bu çalışmamızda başarılı olabilmemiz için her zaman olduğu gibi Kürdistan halkının peşmerge ve asayiş güçlerine sorumluluk çerçevesinde yardım etmelidir” dedi.