Arjantin halkının da savcının öldürüldüğüne inandığı belirtiliyor. Olaya başından beri büyük ilgi gösteren basın ise Devlet Başkanı Cristina Fernandez Kirchner’in televizyona çıkarak hakkındaki suçlamalarla ilgili açıklama yapmasını istiyor. Gazeteler, Savcı Alberto Nisman’ın 85 kişinin öldüğü saldırıda Devlet Başkanını işaret eden raporunu yayınladı. 300 sayfalık raporda Yahudi merkezine yapılan saldırıyı İran’ın gerçekleştirdiği ve Cristina Fernandez Kirchner ile isithbarat şirketi elamalarının bunu örtpas etmeye çalıştığı iddia ediliyor.
Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez Kirchner’e bağlı Güvenlik Sekreteri Sergio Berni’nin neden savcılardan iki saat önce ölen savcı Alberto Nisman’ın evine geldiği sorgulanmaya başlandı. Güvenlik Sekreteri Berni suçlamalar üzerine kameraların karşısına geçerek, “Ben oraya delillerin yok olmaması ve cesede dokunulmaması için önceden gittim” dedi. Güvenlik Sekreteri’nin bir doktorla birlikte eve ilk giren kişiler olduğuna dikkat çeken gazeteler delillerin bu ikili tarafından karartıldığını ileri sürdüler.

Olayı soruşturmakla görevli savcı Viviana Fein, her türlü hipotezi masaya yatırdıklarını vurgulayarak kurşunun 22 kalibrelik bir tabancadan çıktığını ve ölen savcının elinde herhangi bir barut izine rastlanmadığını söyledi. Savcı Alberto Nisman’ın son beş günde yaptığı tüm telefon görüşmelerini mercek altına aldığını da sözlerine ekleyen Fein, yukarıdan soruşturma ile ilgili baskı görmediğini belirtti.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Clarin, “Savcı Nisman cinayete mi kurban gitti yoksa intihar mi etti” sorusuna cevap bulabilmek için hükümetten acil açıklama yapmasını istedi. Clarin, “Savcının evine acil ambulans gönderildi ancak güvenlik yetkilileri sağlık ekiplerinin girişine izin vermediler. Güvenlik Sekreteri 2 saatten önce neden savcılardan önce olay yerindeydi. Savcının ilk önce kendi silahı ile intihar ettiği açıklandı ancak daha sonra kafasına sıkılan kurşunun savcılıkta çalışan bir memura ait olduğu anlaşıldı. Savcılık memuru Nisman’ın tabancasını kendisini savunmak için geçici olarak istediğini söylemesine rağmen savcının kendi tabancası olduğundan buna neden gerek duyduğu anlaşılamadı. Savcı Nisman özellikle Devlet Başkanına yönelik suçlamalarından sonra sürekli ölüm tehditleri alıyordu. Bu tehditlerle ilgili 10 polis görevlendirilmesine rağmen öldüğü gün hiçbir polis evinin korumasını yapmıyordu” diye yazdı.

Bu arada Savcı Alberto Nisman’ın yargıç olan eski eşi Arroyo Salgado, Nisman’ın intihar edeceğine inanmadığını söyledi. Salgado, olayın yargının elinde olduğuna işaret ederek soruşturmanın güvenliği için spekülasyonlardan uzak durulmasını istedi.