Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Afrin’de çıkan çatışma üzerine kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ardından ÖSO’ya bağlı gruplara yönelik operasyon başlatıldı.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yapılan açıklamada da Feylek el Şam, Sultan Murad ve El Hemzat gibi cihatçı grupların bugün sabah saatlerinde Şuhada el-Şerqiye grubuna yönelik gerçekleştirdikleri saldırı sonucunda cihatçı gruplar arasında çatışmaların çıktığını aktardı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü, çatışmalardan sonra TSK tarafından Afrin’de çok sayıda mahallede sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini belirtti. Çatışmaların daha çok Velat mahallesinde yaşandığı belirtilerek, çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Çatışma sonrası yağma edilen mallar için TSK ve ÖSO’ya bağlı bazı cihatçı gruplar, Şuhada el-Şerqiye grubundan silahlarını kendilerine teslim etmesini istedikleri kaydedildi.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da Afrin'de yaşanan olaylarla ilgili bir tweet paylaştı. Ağar Tweet'inde “Afrin'de sabah saat 5'den beri yaşanan çatışmalar: Bütün ÖSO gruplarının birleşmesiyle oluşturulan Ceyş ül Vatan grubuna katılmayan, ayrımcılık, bozgunculuk, halka zarar üreten Ahrur-u Şarkiye grubuyla ilgili” diye yazdı.