Haber Merkezi


Yabancı ajansların, ABD Savunma Bakanlığı’nın Suriye’de olası bir askeri müdahale durumunda ortaya çıkabilecek faktörleri hesaplamaya devam ettiğini yazdığını da hatırlatan Ria Novosti, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’in Malezya ziyareti sırasında söylediği, “Başkan Obama, Savunma Bakanlığı’nın her türlü senaryo için hazırlanmasını istedi. Biz bunu yaptık ve her türlü senaryoyu hayata geçirmeye hazırız” dediğini yazdı.

 

Haberde Suriye’deki durumun, Çarşamba günü medyada yer alan hükümet güçlerinin kimyasal silah kullanıldığına yönelik haberlerden sonra tırmandığı da belirtilirken, ön verilere göre 600’den fazla kişinin öldüğü ancak Suriye Muhalif Koalisyonu’nun  bu rakamın bin 300 civarında olduğunu iddia ettiğini ve tarafların olaydan sonra defalarca karşı tarafı suçlayarak suçsuzluklarını kanıtlamaya çalıştıkları belirtildi.

 

Haber ajansı daha önceki bir konuşmasında ABD Başkanı’nın kimyasal silah kullanımının Beşar Esad rejimi için bir ‘kırmızı çizgi’ olacağını söylediğini de okuyucuları ile paylaştı.

 

Hatırlanacağı üzere, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü A.K.Lukaşeviç, Suriye makamlarınca kimyasal silahların kullanılmasına ilişkin provokatif haberlerin son günler dahil olmak üzere önceki dönemlerde de ortaya çıkmasının tesadüf gibi gözükmediğini belirtmiş, Moskova’nın olup biteninin objektif ve profesyonelce incelenmesinin önemli olduğunu düşündüğünün altını çizmişti.