ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Suriye’de Esad rejimine karşı savaşan El-Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’nin ABD’ye saldırmak istediğini öne sürdü.


Turkishny'nin haberine göre
James Clapper, Senato’nun İstihbarat Komitesi’nde ABD’ye yönelik ulusal güvenlik tehditleri konusunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katılarak, ülkesinin ulusal güvenliğine yönelik tehditler hakkında bilgi verdi. Clapper, Suriye’de bulunan radikal örgütlerle ilgili yaptığı tespitlerde, Esad rejimine karşı savaşan El-Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’nin ABD’ye saldırma arzusunda olduğunu belirtti.

Clapper, El-Kaide bağlantılı bir çok grubun bu ülkede eğitim kampları oluşturarak, militanlarını “kendi ülkelerine geri dönüp daha fazla terörist saldırı gerçekleştirmek üzere eğittiğini” anlattı. ABD istihbaratınını patronu konumundaki Clapper, Suriye’de Beşşar Esad’e karşı savaşan binlerce isyancından 26 bininin aşırılık yanlısı olduğunu, bunlardan 7 bininin Avrupa ve Ortadoğu bölgesi ülkelerinini de aralarında bulunduğu 50 farklı devletten gelen yabancı güçlerden oluştuğunu kaydetti.


Öte yandan AP, isminin açıklanmasını istemeyen ABD’li istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde bir avuç Amerikan ve yüzlerce Avrupalı savaşçının ülkelerine çoktan geri döndüğünü ileri sürdü.