ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesinden de yapılan yazılı açıklama ile DHKP/C'nin yönetim kadrosunda yer alan Seher Demir Şen, Zerrin Sarı Musa Asoğlu'nun yakalanması için bilgi sağlayanların, her biri için 3 milyon dolarla ödüllendirileceği açıklandı.

Yazılı açıklamada, DHKP/C'nin Devrimci Sol'dan ayrılan bir grubun kurduğu belirtildi ve örgütün 1990'dan başlayarak ABD'nin askeri ve diplomatik personeli ile tesislerine, NATO personeli ve tesislerine ve Türklere karşı saldırılar düzenlendiği vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 8 Ekim 1997'de DHKP/C'yi 'Yabancı Terör Örgütü' listesine aldığı, Şubat 2013'te söz konusu 'terör örgütüne' mensup bir intihar bombacısının ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldırarak, bir Türk güvenlik görevlisinin ölümüne yol açtığı anımsatıldı. 

Açıklamada ayrıca, Musa Asoğlu'nun, DHKP/C'nin Merkez Komite üyesi olduğu, Avrupa'da örgütün finansal işlerini yönlendirdiği ve Avrupa'da örgüt adına bağış topladığının bilindiği belirtildi. ABD, Musa Asoğlu'nun, 2008'de ölen Dursun Karataş'ı yerine, örgütün liderliğini aldığının da bilindiğini belirtti. 

Zerrin Sarı'nın örgütün kurucularından ve Merkez Komite üyesi olduğu dile getirilen açıklamada, Sarı'nın Belçika, Hollanda yada Almanya'da bulunduğuna inanıldığı belirtildi.

Seher Demir Şen'in de DHKP/C merkez Komitesi üyesi olduğu belirtilen açıklamada, Şen'in en son Yunanistan'da görüldüğü, ancak bu ülkeyi terk etmiş olabileceği de vurgulandı.