Hamburg’un Altona ilçesindeki Louise- Schröder Schule toplantı salonunda 321 geçerli oyun kullanıldığı genel kurulda, başkan adaylarından Aşır Özek 148 oy alırken, Cengiz Orhan 171 oy alarak başkanlığa seçildi.

İsmail Kaplan, Ertan Çelik, Filiz Demirel, Sibel Öztürk, Durmuş Yüce’den oluşan divan üyelerinin gündemi okumasının ardından başlayan genel kurulda eski Başkan Nurali Demir 2014-2016 yılları arasındaki faaliyet raporunu okudu ve mali rapor hakkında delegeleri bilgilendirdi.

Hamburg Alevi Kültür Merkezi Yeni Yönetim Kurulu şöyle:

Sekreter: Zeynep Şahan, Sayman: Fatma Elveren, Yönetim Kurulu üyeleri: Fatma İme, Döndü Yavuz, Deniz Karakaş, Şemsi Demir, Ercan Değirmenci, Murat Tosun, İsmail Özdemir, Mustafa Keke, Gülbahar Şengül, Deniz Çağdaş Yıldırım, Metin Akın, Şeref Aslan. Yedek Üyeler: Riza Demir, Şenol Çağlar, Erkan Demirci seçildiler



Denetleme Kurulu: Keçel Dönmez, Hüseyin Kayaturan, Aydın Öztürk, Hanım Ceylan, Oruç Yağbasan

Derneği temsilen AABF’ye gönderilecek delegeler: Hasan Çağlar, Gülistan Dişli, Zeynep Şahan, Özgür Yüksel, Keçel Dönmez, Serdal İme, Hakan Duma, Deniz Çağdaş Yıldırım

TÜRKİYE'DE SADECE ALEVİLER VE KÜRTLER ÖTEKİLEŞTİRİLMİYOR

Görevi Nurali Demir’den devralan Cengiz Orhan, "Alevi toplumu’nun dün olduğu gibi gelecekte de yerini alması için mücadeleye devam edeceğiz.Özellikle Alman kurumlari ile ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Geldiğim yer Diyarbakır başta olmak üzere Cizre’de, Türkiye’nin birçok yerinde ciddi anlamda Kürtler büyük bir baskı ve zulüme maruz kalmaktalar. Türkiye’de sadece Aleviler, Kürtler değil Süryaniler ve diğer azınlıklar da başkalaştırılmakta ve ötekileştirilmektedir. Türkiye’deki ve Dünya’da ki bu süreci gözönüne aldığımızda Alevilerin birliğini sağlamak ve bu yolda mücadele etmek için hep birlikte biraraya gelmeliyiz. Gün birleşme günüdür” dedi.

Süheyla Kaplan