Açıklamada “Hayır”ımız, zulüm imparatorluğunun devamınadır. Hayır'ımız, kötü ve eski olana, baskı ve şiddetedir. Hayır'ımız, savaş konseptine göre devlet düzeninedir. Hayır'ımız, Kürt ulusuna yönelik saldırılaradır. Hayır'ımız, yaklaşan felaketi durdurmak, yeniye adım atmak içindir!" denildi.

İşte Yeni Demokrat Gençlik imzalı o açıklamadan satır başları:

Kötünün kötüsüne de kötünün daha kötüsüne de HAYIR!

Başkanlık ya da diğer bir adıyla Partili Cumhurbaşkanlığı ile yasallaştırılmak istenen güçlerin tek bir elde toplanmasıdır. Başkanlık sistemi ile ilk olarak yürütme yetkisinin Cumhurbaşkanına devredilmesi istenmektedir.

Diğer bir yandan yargı organı da Cumhurbaşkanının himayesine sunulacaktır. Yeni adıyla Hakim ve Savcılar Kurulunun üyelerinin yarısı doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından atanacak, Milletvekili sayısı 600’e çıkarılırken meclis iyice işlevsizleştirilecektir.

KHK çıkarma yetkisiyle birlikte Cumhurbaşkanı tek başına meclisin yaptığı işleri yapabilecek, böylelikle güçler ayrılığı ve bunların denge ve denetimi kağıt üzerinde dahi kalmayacak.

Devlet yönetme düzenindeki bu değişime bakıldığında 1980 askeri darbenin ardından hakim sınıfın ihtiyacına göre düzenlenen 82 AFC anayasası ile bir paralelliği bulunmaktadır.

Şuan kitlelere dayatılan ise kötünün kötüsü ile kötünün daha kötüsü arasında bir seçimdir. Yeni Demokrat Gençlik olarak tavrımız, ezilenlere dayatılan bu iki anayasanın da reddini ve bunlara itirazı içerisinde barındıran “Hayır”dır.

Gençliğin etkili, güçlü ve birleşik Hayır çalışmasını örgütleyelim

Nisan ayında gerçekleştirilmesi planlanan referanduma giderken önümüzde iki görev bulunmaktadır. Bunlardan ilki referandum çalışmaları ile birlikte kendi gücümüzü çevremizle birlikte daha örgütlü hale getirmek diğeri ise gençliğin ortak mücadelesini büyütmektir. Bu iki görevi kaynaşık bir biçimde geliştirebildiğimiz oranda referandum çalışmalarından da kazanımla çıkmış olacağız.

Bu anlamda referanduma kadar geçecek olan süre içerisinde, “Hayır” diyenlerin yan yana gelişlerini arttırmak ve buradan gençliğin birleşik hayır cephesini güçlendirmek görevlerimizden birisidir. Devlet saldırganlığını aşmak için birleşik mücadelenin gücünün daha fazla değerlendirilebileceği görülmektedir. Bugün için parantezine hayır çalışmalarını da almış olan devrim cephesindeki ortak bir mücadele ile sömürü ve zalimliklerine beka isteyenlere etkili bir karşı koyuş örgütlenecektir. Bu anlamıyla “Hayır”ımız, zulüm imparatorluğunun devamınadır. Hayır'ımız, kötü ve eski olana, baskı ve şiddetedir. Hayır'ımız, savaş konseptine göre devlet düzeninedir. Hayır'ımız, Kürt ulusuna yönelik saldırılaradır. Hayır'ımız, yaklaşan felaketi durdurmak, yeniye adım atmak içindir!