Hamburg Türk Öğretmenler Derneği adına II. Başkan Gülseren Doğaner Durmaz imzasıyla yapılan açıklama şu şekilde :

"Sevgili Veliler

Yeni bir eğitim –öğretim yılına daha merhaba derken, bu heyecanı ilk kez yaşayacak olan velilerimiz de dahil olmak üzere hepinize çocuklarımızla birlikte başarılar dileriz.

Biz öğretmenler de tıpkı sizler gibi her eğitim yılı başında aynı şevk ve heyecanı yaşıyoruz. Her zaman olduğu gibi bu dönemde çocuklarımızı eğitme ve onlara bilgi dağıtma işini siz velilerle birlikte yapacağız. Bizim okulda yaptığımız çalışma ve çabalar ancak sizlerin desteğiyle ürün verecektir.



Unutmayalım ki onlar birer çocuktur ve çok iyi örnek alırlar. Sözünüzü dinlemeseler dahi sizi taklit ederler. Kimi bilgeler çocuklarına bugün ne öğrendin diye sormak yerine ona „Bugün öğretmenine ne sordun?“ demeyi ilke edinmişlerdir. Çocuklarımız soran, sorgulayan düşünen bireyler olurlarsa gelecek nesiller daha sağlıklı olur.

Sevgili veliler, sizlerin de bildiği gibi ülkemiz Almanya´da büyük bir göç dalgası yaşanmaktadır. Bu bağlamda göçle gelen insanlar, dolayısıyla çocuklar her açıdan madur durumdalar.

Siz sevgili velilerimizden bu konuda duyarlılık bekler, çocuklarınızla bu hassas konuları konuşarak onları bilgilendirmenizi rica ederiz. Onların hepsi bizim geleceğimizdir! Sağlıklı nesiller yetiştirmak dayanışma ve
duyarlılıkla olur.



Aynı şekilde siz velilerimiz de her fırsatta çocuğunuzun öğretmeniyle iyi bir iletişim kurmaktan çekinmeyin. Soru sormak her zaman hakkınızdır. Okullarınız da yapılan etkinliklere katılmak her açıdan eğitim sürecine olumlu katkı sağlayacaktır. Unutmayın veliler okulun bir parçasıdır.

Bu bağlamda hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu ve de başarılı bir eğitim- öğretim yılı dileriz."