Saygıdeğer vatandaşlarımız,

bilindiği gibi Hamburg Türk Toplumu (TGH) Hamburg'da kurulmuş olan bir Sivil Toplum Kuruluşu-dur. TGH’nın kuruluş amacının iki temel gayesi vardır.  Bunlardan ilki, yaşamakta olduğumuz Almanya‘da yaşam koşullarımızın iyileştirilerek Almanlar ile eşit haklara sahip olabilmek için çalışmalar yürütmek ve ikincisi ise Türkiye’den gelen vatandaşlarımızın her türlü dışlanma ve bilhassa yabancı düşmanlığına karşı korunmasına dönük etkili faaliyetlerde bulunmaktır. Ayrıca TGH kuruluşundan günümüze değin yürüttüğü çalışmalarında, hiç bir şüpheye yer vermeyecek şekilde, tarafsız ve partiler üstü bir konumdadır.

Bu hususları belirttikten sonra Yönetim Kurulu‘muzun aldığı karar doğrultusunda bu açıklamayı kamuoyumuzla paylaşmayı uygun gördük:


Köklerimizin bulunduğu ülkemiz olan Türkiye'de geçtiğimiz Perşembe gününden bu güne değin süregelmekte olan toplumsal olaylar üzerine AKP Hükümetinin tavrı ve dolayısıyla sorumluluğunu taşıdığı güvenlik güçlerinin göstericilere karşı sergilediği orantısız, acımasız ve antidemokratik davranış karşısında, insan onurunu savunan bir kurum olarak, sessiz kalamayacağımız aşikardır. Evrensel hukuk ve demokratik hakların Türkiyemizde‘de geçerli olması en büyük dilek ve beklentimizdir. Bu hakların sağlanması için demokratik ve anayasal bir hak olan gösteri hakkının kitlesel şekilde kullanılmasına karşı güvenlik güçlerince bu denli sert va zalimce reaksiyon gösterilmiş olması en hafif tanımıyla bir insanlık suçudur.


Hamburg Türk Toplumu olarak, göstericilere karşı bu insanlık suçunu işleyenleri ve tüm politik sorumlularını kınıyor, göstericilere yönelik bütün saldırılara son verilmesini ve şiddet uygulayan güvenlik görevlileri hakkında derhal yasal işlemlerin başlatılmasını ve suç işleyenlerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bunun dışında Alman ve Avrupa politik çevrelerinin de gerekli tepkiyi tatmin edici mahiyette göstermelerini ve göstericilere karşı şiddet uygulamalarının bir an evvel son bulması yönünde Türk Hükümetine etkili baskı uygulamalarını bekliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur
.

Nebahat Güçlü
TGH Başkanı