TGH Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama şu şekilde;



 Sayın Yüksel Kılıç’ın iddiaları gerçek dışıdır

Saygı değer Basın Mensupları, derneğimiz yönetim kurulu üyesi sayın Yüksel Kılıç’ın bu görevinden istifa etmiş olduğunu üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Tabiki arkadaşımızın istifa etmesi kendi tasarrufunda olan bir durumdur ancak istifa açıklamasında belirttiği gerekçeler gerçek dışıdır.

Şöyleki:

1. Derneğimizin mali durumu her üyemizin bilgilenmesine açık olduğu gibi 11 aydır yönetim kurulunda üye olan Yüksel Kılıç’ında bilgisi dahilinde olduğu ortadadır. Kaldi ki mali konularda detaylı açıklamalar bundan kısa bir süre önce yapmış olduğumuz Temsilciler Kurulu toplantısında tüm kamuoyu ile paylaşılmıştır.

2. TGH bir ticari kuruluş değildir ve üye derneklere veya gruplara maddi yardımlar yapma veya Avrupa Fonlarından faydalanma yollarını açma gibi bir sorumluluğu da yoktur. TGH her türlü ırkçılığa karşı birlikte mücadele etmek ve toplum olarak sosyal ve siyasi haklarımızın elde edilmesi gayesiyle kurulmuştur.

3. Başkanımız Nebahat Güçlü hakkındaki iddialar ise tamamen bir talihsizlik örneğidir. Başkanımızın geçmişteki politik kariyeri herkesin malumudur. Bunun için arkadaşımızın TGH dernek başkanlığına ihtiyacı yoktur.

4. Inter Hamburg Spor kulübüne imkanlar dahilinde Altona binamızda yer sağlanmasına gayret edilmiş fakat kendileri gösterilen yerleri uygun bulmamış ve kabul etmemişlerdir. Bu konudaki çalışmalar iyi niyetle halen sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur
Hamburg Türk Toplumu Yönetim Kurulu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hamburg kamuoyunun uzun süredir dikkatlerini çeken TGH içindeki hakaret boyutuna gelen tartışmalar, seçim koalisyonuna destek veren derneklere ve kişilere verilen sözler ve 'ağır maddi yolsuzluk' iddiaları vs, Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Kılıç'ın istifasıyla yeni bir tartışma başlatabilir.

ESKİ YÖNETİM ALEYHİNDEKİ 'YOLSUZLUK İDDIALARI' NEDEN UNUTULDU ?


Bir yıl önce eski TGH Yönetim Kurulu aleyhine ağır maddi yolsuzluk ithamlarıyla seçimi kazanan Nebahat Güçlü Başkanlığı'ndaki yeni Yönetim Kurulu, eski TGH Yönetimi hakkında öne sürülen yolsuzluk iddialarını bir türlü ispatlayamadı.

Zamanla seçim öncesi sarfedilen ağır hakaretler ve ipe-sapa gelmez yolsuzluk iddialarının aniden unutulması, Türkiye'deki belden aşağı seçim oyunlarını hatırlattı. Konuya yönelik basının soruları karşısında, yolsuzluk iddiasında bulunanların 'kendileri olmadığı' açıklaması yapılarak, neredeyse soru soran basın mensupları hedef gösterilecekti.

Seçim öncesi öne sürülen "Proje derneği olmayacağız" gerekçelerinden de vazgeçilerek, doğal olarak yeni projeler peşinde koşuşturulmaya başlandı.

Öte yandan, Türkiye eksenli ulusalcı temelde faaliyetleriyle tanınan bir-iki kurumun peşine takılan yeni yönetim, kuruluş felesefesinden ve temel perspektifinden günden güne saparak, kamuoyunun dikkatlerini çeker oldu.

 TGH Yönetimi bu gidişata son vermelidir.Tersi durumda göçmenlerin sorunlarına sahip çıkan, birçok derneği bağrında taşıyan, merkezi fonsiyondaki bir TGH'nin kan kaybetmesi kimseyi mutlu etmeyecektir.

Tam da bu anlamda Yüksel Kılıç'ın beklenmeyen istifası, Yeni Yönetim için bir uyarı görevini yerine getirmelidir. Hatalardan ders çıkartan bir TGH büyüyüp, doğru yola yönelebilir.

Yaşadığımız Avrupa'da Türkiye zihniyetiyle-kafasıyla dernek yönetmeye kalkışanlar yanıldıklarını zamanla anlayacaklardır. 


Kılıç Ne Demişti Tıklayın