Önceki gün Hamburg Ticaret Odası’nda TGH tarafından düzenlenen kuruluş yıldönümü etkinliğine katılıp haber yazmak isteyen gazeteci Adil Yiğit, Ticaret Odası’nın kapısında Güçlü ile karşılaştı ve salona girişi ‘Adil buraya giremez’ emriyle engellendi.

'ELEŞTİREL GAZETECİ DIŞARIDA KALMALIDIR'



Sözkonusu giriş yasağı Alman Taz gazetesinde ‘Eleştirel gazeteci dışarda kalmalıdır’ şeklinde yansıdı. Habere göre TGH Başkan yardımcılarından Kamuran Pelek'in yanında duran sayman Azmi Akgül tarafından Yiğit’e ‘Hakkınızda giriş yasağı var. Sizinle davalıyız zaten. Ayrıca burası sadece özel davetliler içindir’ denilerek içeri alınmadı.

Hamburg Basın Birliği’nin ortak email adresinden TGH yönetimi tarafından Nebahat Güçlü imzasıyla 3 Temmuz  tarihinde ‘ tüm gazetecilere yönelik’ bir davet gönderilmişti. Kapıdaki TGH yönetimi tarafından Taz gazetesinde çıkan yazıdan dolayı Yiğit ile aralarındaki mahkeme süreci gerekçe gösterilerek alınmadığı belirtildi.


GÜÇLÜ, BUNU İLK KEZ YAPMIYOR


Hamburg 2015 eyalet seçimleri öncesi MHP'nin Avrupa Örgütü Türk-Federasyon'un "Ülkü Şöleni" toplantısına katıldığı gerekçesiyle Yeşiller Partisi'nden dışlanarak istifa eden TGH Başkanı Nebahat Güçlü, daha önce de Güncel Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Akpolat'a, ‘TGH’ya giriş’ yasağı vermiş ve tutumu kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

OLAYIN ARKA PLANINDA ERMENİ SOYKIRIMI HABERİ VAR 

Yiğit, Almanca yayımlanan taz gazetesinde daha önce ‘
2 Haziran Perşembe günü  Alman Meclisi’nde oylamaya sunulacak olan ‘Ermeni Soykırımı yasası’ için TGH kendi üyesi derneklerin onayı olmadan, dernek imzalarını kullanarak “Ermeni Soykırımı yalanını reddediyoruz” başlıklı !" 1 Haziran'da Berlin'de gerçekleşen yürüyüşe çağrı yaptı’ şeklinde haber yapmıştı. Haber üzerine çok sayıda dernek başkanı yaptıkları basın açıklamaları ile Güçlü'yü sert dille eleştirmişlerdi.

TGH'NIN 30.YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI SÖNÜK GEÇTİ



TÜRKİYE KÖKENLİ 10 VEKİLDEN KİMSE KATILMADI

TGH’nın 30. kuruluş yıldönümü etkinliğine Hamburg Eyalet Parlamentosu'ndaki Türkiye kökenli 10 vekil ve Belediye Meclis Üyelerinden kimse katılmadı. Öte yandan Alevi dernekleri ile sosyal demokrat çevrelerden davetlilerin katılmaması da dikkat çekti.

Davetliler arasında TGD Almanya Başkanı Gökay Sofuoğlu, ırkçılık kurbanı Ramazan Avcı'nın eşi Gülistan Avcı ve oğlu, 
Hamburg Ticaret Odası Başkanı Hans Jörg Schmidt, Sosyal Senatör Melanie Leonhard, Yahudi Toplumu Başkanı Bernhard Effertz, Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak, TGH'nin kurucu başkanı Prof. Hakkı Keskin, İslam Şurası Başkanı Mustafa Yoldaş, MHP'nin Avrupa Örgütü olarak tanımlanan Türk Federasyonu Hamburg Başkanı Şeref Ünüvar ile Urfalılar Derneği, Galatasaraylılar Derneği, Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerinin aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı.