Stantta, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın 4 Temmuz’da görülecek duruşması için bilgilendirme yapıldı. 3 Alman vatandaşı, Yüksekdağ’ı desteklediklerini ve 4 Temmuz duruşmasına katılmayı düşündüklerini bildirdi.

Stantta, ETHA çevirmeni gazeteci Meşale Tolu’ya özgürlük için imza toplandı. 100 civarında Alman, imzalarıyla Tolu’ya özgürlük istedi.

Stant etkinliğinde, Almanca olarak “Figen Yüksekdağ’a ve Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük” pankartı ve Figen Yüksekdağ, Meşale Tolu, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın dövizleri taşındı.

Eylemde AvEG-Kon’un Figen Yüksekdağ’a özgürlük isteyen dövizleri de taşındı.

STUTTGART 21 EYLEMİYLE BİRLEŞİLDİ

Stant etkinliği, aynı alanda yapılan Stuttgart 21 etkinliği ile birleşti. Stuttgart 21 Eylem Komitesi adına kürsüden yapılan konuşmada, Figen Yüksekdağ’a özgürlük istendi ve alanda stant açıldığının duyurusu yapıldı. Konuşmanın ardından standa Almanların ilgisi yoğunlaştı.

Bir kişi, standı provoke etmek istedi ancak eylemcilerin soğukkanlı yaklaşımıyla alandan uzaklaştırıldı.

Stuttgart 21 yürüyüşüne de Pankart ve dövizlerle katılım sağlandı. Figen Yüksekdağ’a ve Meşale Tolu’ya özgürlük eylemine Alman basınının da ilgisi yoğun oldu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Stuttgart Kadın Girişimi ve Meşale Tolu’ya Özgürlük Komitesi öncülüğünde yapılan etkinliğe AGİF, SKB, SYKP, Nav-Dem ve DİDF katılarak destek oldu...

Necati Abay /Stuttgart