Etkinlik salonuna, 33 Suruç şehidi, Rojava, Kobanê, Minbick şehitleri, İstanbul, Dersim şehitleri, Hüseyin Demircioğlu, Hasan Ocak, Süleyman Yeter, Şengül Boran gibi MLKP’nin şehitlerinin dövizleri, MLKP pankartı, MLKP, YPG ve YPG bayrakları asıldı.

Tohum Kültür Derneğinde düzenlenen 10 Eylül etkinliğine Partizan, Nav-Dem, PYD, SYKP, ADHK, HDK Stuttgart ve MLPD katılarak destek verdi.

Dersim/Ovacık’ta şehit düşen MLKP FESK Kır Gerilla Birliği savaşçıları Veli Görgün ve Ümit Yetik şahsında özgürlük, devrim ve sosyalizm şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte Veli Görgün ve Ümit Yetik de anıldı.



Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan Örgütünün, Dersim/Ovacık’ta şehit düşen MLKP FESK Kır Gerilla Birliği savaşçıları Veli Görgün (Devrim Şoreş) ve Ümit Yetik (Baran Munzur) ile ilgili yaptığı “Dağlarda yaktığınız özgürlük ateşini harlandıracağız yoldaşlar” başlıklı açıklaması okundu. FESK Kır Gerilla Birliğinin, faşist AKP'nin halk düşmanı, sömürgeci politikalarına karşı dağlarda onlarca yıldır süren özgürlük savaşımına ateş taşımak için kurulduğuna dikkat çekildi.

Etkinlikte MLKP’nin “23. Yılında Parti’yle Bir Adım Öne!” başlıklı açıklaması okundu. “Yenilgilere asla yenilmeyen MLKP, umudu, devrim için düşen ve dövüşenlerin andı gibi bayraklaştırıp dimdik yürüyor. Dün Gazi ayaklanmasından Haziran/Gezi Ayaklanmasına dalgalanıyordu O’nun bayrağı...Bugün İstanbul’dan Kobanê’ye dalgalanmaya devam ediyor...Ve edecek, devrimin zaferine dek!..” vurgusu yapıldı.

Ardından Nazım Hikmet’in “Yapıyla Yapıcılar” başlıklı şiiri okundu.

PYD: MLKP’nin 23. Kuruluş Yıldönümünü selamlıyoruz!



Partizan, Nav-Dem, PYD, SYKP, ADHK ve MLPD adına yapılan konuşmalarda MLKP’nin 23. Kuruluş Yıldönümü selamlandı, MLKP’nin Türkiye devrimci hareketinin önemli bir bileşeni olduğu ve birleşik mücadeleyi daha da büyütmenin önemine dikkat çekildi.

PYD adına yapılan konuşmada “Rojava’da yaşayan halklar adına, enternasyonalist mücadele yürüten partiniz MLKP’nin 23. yılını kutluyor ve selamlıyoruz.  Devrim için şehit düşen herkesin önünde saygıyla eğiliyoruz.” denildi.

Partiyle bir adım öne çıkma, zaaflarımızla hesaplaşma, değerlerimize daha fazla sahiplenme gibi vurgularının yapıldığı konuşmaların ardından 10 Eylül kutlaması alkışlarla, coşkulu bir şekilde sonlandı...

Necati Abay