Almanya’nın Dortmund şehrinde Tecrite Karşı Yaşamı Platformu’nun kuruluşunun ardından Stuttgart'ta da “Stuttgart Tecrite Karşı Yaşam Platformu”nun kuruluşu ilan edildi.

İşte 'Stuttgart Tecrite Karşı Yaşam Platformu' imzalı o açıklama:

21 Şubat 2019’da Almanya’nın Dortmund kentinde yapılan toplantıyla Avrupa merkezli Tecrite Karşı Yaşamı Platformu’nun kuruluşunun ardından bizler de Almanya’nın Stuttgart kentinde 16 yerli-göçmen kurum ve bir sanatçı arkadaşımızın katılımıyla yaptığımız toplantıyla “Stuttgart Tecrite Karşı Yaşam Platformu”nun kuruluşunu ilan ettik.

ADHK, AGİF, ATİK, HDK Stuttgart, Initative Kurdistan Solidarität, MBP, Nav-Dem, Partizan, SKB, Stuttgart Partizan, SYKP, TJK, Yaşanacak Dünya, YDG, Yeni Kadın, Zusammen Kämpfen Stuttgart olarak kuruluşunu ilan ettiğimiz “Stuttgart Tecrite Karşı Yaşam Platformu” yeni katılımlara da açık olacak.

Toplantımızda Platform Koordinasyonu, Basın Komisyonu, Stuttgart Tecrite Karşı Yaşam Çadırı Komisyonu, Teknik Komisyon ve Diplomasi Komisyonu belirlendi.

Haftalık periyodlarla toplanacak olan Platformumuz, önümüzdeki sürecin örgütlenmesi kapsamında 2 Mart’ta Köln’de yapılacak merkezi yürüyüş ve mitinge kitlesel katılımın planlanmasını yaptı, 11-12 ve 13 Mart tarihlerinde şehir merkezinde “Stuttgart Tecrite Karşı Yaşam Çadırı”nın açılmasını kararlaştırdı.

HDP milletvekili Leyla Güven’in, hapishanelerde yüzlerce tutsağın, Strasburg’da, Hewler’de, Duisburg’da ve daha birçok yerde süren açlık grevleri kritik bir noktadadır.

Leyla Güven’in ve diğer arkadaşlarımızın Öcalan üzerindeki tecrite son verilmesi talebini sahiplenen Platformumuz, direnişin Stuttgart’ta da toplumsal muhalefetin desteğini alması, taleplerin kabul edilmesi için birleşik mücadeleyi geliştirme kararlılığındadır.

Ben insanım, ilericiyim, devrimciyim, sosyalistim, Kürt’üm, Aleviyim, insan haklarından yanayım, yaşamı savunuyorum diyen herkesi, tüm ezilenleri Leyla Güven öncülüğünde süren açlık grevi direnişlerini daha fazla sahiplenmeye, ölümleri durdurmaya çağırıyoruz...

Tecriti kıralım, faşizmi yıkalım!

Leyla Güven ve arkadaşlarını yaşatalım!