Dünyada bir ilk olan Türkiye Şizofreni Hastaları Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ayakta alkışlandı.

Bu yıl 4. düzenlenen ödül töreninde Hollanda Türk İşadamları Derneği Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, Türkiye’de yaşanan darbe girişimini kınayan bir selamla konuşması yaptı. Daha sonra, Türkiye Şizofren Hastaları Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi sahnelendi. İzleyicilerin yoğun ilgisini çeken Türkiye Şizofreni Hastaları Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi dakikalarca ayakta alkışlandı.



Finale kalan genç adayların jüri tarafından değerlendirilmesi sonrasında ise; Yılın öğrenci kategori ödülüne Mehmet Akif Başer, yılın sanatçısı ödülünü  Ahmet Polat, yılın genç girişimci ödülünü ise Yakup Özdemir alırken yılın Sporcusu ödülü de Nisa Tutucu’ya verildi.



Törenin ardından, Türk sanat müziğinin yaşayan ustalarından konuk sanatçı Kutlu Payaslı sahne alarak, Rotterdam Türk Sanat Musiki Korosu’nun eşliğinde bir birinden güzel şarkılarıyla izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı ve konser sonunda uzun süre alkış aldı.

Amsterdampostası'nın haberine göre, ödül törenine toplantı salonunu tamamen dolduran izleyicilerin yanında T.C. Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Elçi Kurtuluş Aykan, T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, T.C. Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun, Hollanda Parlamentosundaki Türkiye kökenli Milletvekillerinden Yasemin Çegerek (PvdA), Selçuk Öztürk (DENK) ve çok sayıda işadamı ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.