Mahmut Özkan / Nürnberg 


1 yıl önce kurulan ve kurumsal faaliyetlerine başlayan, Dialog der Kulturen e. V Nürnberg ( Nürnberg Kültürlerarası Diyalog Derneği),  dün (08-12-2013 ) tarihinde üye ve dostlarından oluşan 100 civarında insanın katılımıyla Dernek yeri açılışını gerçekleştirdi.




Özgürlük,devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler anısına 1 dakikalik saygı duruşu ile başlayan etkinlik, Dernek yönetim Kurulu adına Gülsevin Çelik`in açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı.”16 yıllık aradan sonra Nürnberg de yeniden yaratılan demokratik mücadele mevzisi olan derneğimiz,din,dil,inanc,milliyet ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bütün  işçi ve emekçilere, demokratlara, göçmenlere, gençlere, kadınlara ve çocuklara açık bir kurum olarak çalışmalarına devam edecektir. Kültürel, Sanatsal,eğitimsel çalısmaları hep birlikte büyütelim. “ çağrısıyla bitirilen konuşmadan sonra, 1 yıllık dernek faaliyetlerinden ve yapılan etkinliklerden görüntüler sinevizyondan gösterildi.  Sunum, kitlenin büyük beğenisini topladı.

Dernek Açılışı davetine katılarak dayanışma mesajları sunan konuşmalar kitlenin alkışlarıyla destek buldu.


Destek mesajı veren kurumlar şunlardı;

Yeni Gün Kültür Merkezi (AGiF),Medya Halkevi (YEK-KOM), Dostluk ve Dayanışma Derneği (DiDF),Alevi Kültür Merkezi (AABF), Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM), Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi (ABDEM), Avrupa Türkiyeli Işçiler Konfederasyonu (ATiK), Almanya Marksist-Leninist Partisi (MLPD), Alman Komünist Partisi (DKP), Sol Parti (DIE LINKE),LiNKE LiSTE ve ViLLA LEON- KULTUR LADEN  temsilcileri kısa konuşmalarla dayanışma mesajlarını  sunarak, ortak talepler doğrultusunda, ırkçılığa ve faşizme karşı  birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yapan konuşmalar gerçekleştirdiler.


Konuşmaların bitiminden sonra davetlilere, hazırlanan açık Büfe'den ikramlar sunuldu, çaylar içildi. Sıcak ve samimi ortamda sohbetler yapıldı. Dostluklar pekiştirildi. Söylenen şarkı ve türkülerle açılış etkinliği sonlandı. Nürnberg' deki hemen hemen tüm demokratik örgüt , dernek ve partilerin Dialog der Kulturen derneğinin açılışında hep bir arada olmalarıda olumlu bir atmosfer oluşturdu.