Hazreti İsa'nın doğuşu olarak bilinen Noel Almanya'nın Münster şehrinde faaliyet gösteren Odak'ta da kutlandı.

Farklı uluslardan üyesi bulunan Enternasyonal bir Dernek olan Odak Eğitim ve Kültür Merkezi'nde bu nedenle özel bir eğlence ve kutlama programı gerçekleştirildi.

Almanya'nın Münster şehrindeki Dernek binasında gerçekleşen sazlı, sözlü, yemekli Noel kutlamasında birlik, beraberlik ve barış mesajları verildi.

Noel bir yan yana gelmedir

Dernek başkanı Hıdır Ateş, '' Noel sadece İsa' nın doğum günü değil aynı zamanda insan sevgisi ile yaşamak ve yan yana gelmek için önemli günlerin adıdır. Farklı kültürlerden Üyelerimiz var onların gelenek, görenek ve inançlarına saygılıyız. Bu bayram bizi bir araya getirmiştir. Bu güzel bir şey. Noel’i sırf dindar Almanlar kutlamıyor. Noel her ne kadar bir Hristiyan bayramı olsada bugün Almanya'da hiçbir inanca bağlı olmayan Almanlar yada başka milletlerden insanların toplam yüzde 78’i de Noeli kutluyormuş.. Noel kutlaması, önemli bir aile geleneğidir. Bizde dernek olarak bir aile gibiyiz. Yılın sonuna denk gelen bu kutlamayı bizler yıla bir veda olarak ta görüyoruz. '' dedi.

Münster'deki kutlamada Türk, Alman, Yunan, Arap, Kürt ve başka uluslardan insanlar kendi hazırladıkları yemekleri birlikte yediler. Dernekteki Program Dernek üyesi Müzisyenlerin yaptığı canlı müzik, birlikte söylenen şarkılar, türkülerle ve okunan şiirlerle son buldu.

Mehmet Tanlı / Münster