15 Nisan 2015 tarihinden buyana TKP/ML davasından yargılanan ATİK üyeleri Müslüm Elma, Seyit Ali Uğur, Haydar Bern, Erhan Aktürk, Musa Demir, Banu Büyükavcı, Sinan Aydın, Sami Solmaz, Mehmet Yeşilçalı ve Deniz Pektaş'ın dün yapılan duruşmasında, ATİK Konsey üyesi Musa Demir siyasi savunma yaparak, Almanya ile Türkiye hükümetlerinin kirli çıkar ilişkilerine dikkat çekti.

DURUŞMAYI HDP VEKİLİ SARIYILDIZ İLE YKP/ ML TEMSİLCİSİ DE İZLEDİ 



Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde süren duruşmayı izleyenler arasında HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, YKP/ML (Yunanistan Komünist Partisi) temsilcisi Grigori ile duruşma salonunu tamamen dolduran tutuklu yakınları, dostları ve yoldaşları tutukluların salona girişleri sırasında alkışlarla destek verdiler.

MAHKEME ÖNÜNDE MİTİNG YAPILDI



TKP/ML davasından yargılanan ATİK'li tutuklularla dayanışma amaçlı mahkeme önünde başlayan miting ve yürüyüş boyunca “ATİK'li tutuklulara özgürlük”, "Türkiye'deki devlet terörüne destek olma" pankart ve dövizleri taşındı. Tutuklularla dayanışma içerikli sloganlar ve söylenen çeşitli devrimci marşlar eşliğinde şehir merkezine kadar yüründü. Türkçe ve almanca  konuşmalar sonrası yürüyüş korteji „ Devrimci tutsaklar onurumuzdur“ „ Politik tutsaklara özgürlük“ Yaşasın Devrimci Dayanışma“ „Kahrolsun Faşizm“ gibi sloganlarla tekrar mahkeme önüne geldi. Münih`te Oktoberfest olmasına karşın olaysız geçen yürüyüş, Münih`lilerin ilgisini ve dikkatini çekti.